Urla - un centru culinar aflat în plină ascensiune

Comunicate de presă / 20 februarie

Urla - un centru culinar aflat în plină ascensiune

Renumitul ghid de călătorie intitulat "Lonely Planet" vă sugerează să vizitaţi Urla, minunatul cartier de la İzmir, oraş situat de-a lungul coastei Mării Egee a Turciei şi aflat pe lista "Best in Travel 2024". Acest hub gastronomic evaluat de Michelin, cunoscut printre altele pentru podgorii şi restaurante impresionante, oferă turiştilor săi pe lângă opţiunile gastronomice şi străzi pietruite, case frumos ornate şi hoteluri de tip boutique luxoase şi confortabile. Vizitarea acestui oraş oferă oaspeţilor săi şansa de a descoperi natura, istoria, cultura şi gastronomia turcească, într-un singur loc. Prin urmare acestea sunt cele 5 motive pentru care merită să fie explorat acest oraş pitoresc de la Marea Egee.

Mese de seară în cadrul restaurantelor certificate de ghidul Michelin

O seară plăcută petrecută la Urla trebuie să includă anumite plăceri gastronomice. Recomandăm să degustaţi din varietatea de uleiuri de măsline locale precum şi din vinurile deosebite pe care le oferă cramele din Urla.

În ultimii ani bucătari talentaţi au întemeiat restaurante care mereu şi-au recompensat comunitatea cu preparate culinare care au ştiu să pună în valoare bogăţiile oferite de aceste pământuri fertile iar prin metode de producţie durabile şi sustenabile au reuşit să îşi surprindă oaspeţii de fiecare dată. Acest succes a atras atenţia inspectorilor Michelin, iar restaurantele de la Urla au strâns în total şase stele Michelin până în 2024. Pe lângă acest aspect cartierul mai găzduieşte şi alte trei restaurante care deţin certificări Green Star şi Sommelier.

Vinurile locale

Clima blândă din Urla este ideală pentru viticultură. În trecut, vinurile produse în această zonă erau puse în amfore şi trimise pe coastele Mediteranei de Vest şi ale Mării Negre. Urla este încă o destinaţie vitivinicolă atractivă, cu o viticultură în continuă dezvoltare. Din acest motiv, Urla găzduieşte anual Festivalul Vintage, care are loc la sfârşitul lunii august. De-a lungul traseului podgoriilor Urla, veţi descoperi vinuri delicioase din soiuri de struguri precum Urla Karasi, Foça Karasi şi Gaydura; aceste soiuri sunt unice în regiune şi au început să fie produse din nou în cramele locale.

Descoperă drumul măslinilor

Urla este situată pe cea mai fertilă regiune a Turciei, iar măslinele cultivate din acea zonă au adus venituri considerabile producătorilor locali. Zona face parte dintr-o regiune cunoscută pentru producţia şi cultura de măsline încă din antichitate. De fapt, cel mai vechi atelier de ulei de măsline din lume se găseşte în Klazomenai, o aşezare antică din Urla. Puteţi participa la degustări de ulei de măsline, puteţi explora rutele măslinilor din Urla şi puteţi afla şi mai multe despre povestea măslinelor din Anatolia la Muzeul Uleiului de Măsline Köstem din centrul districtului.

Bucuraţi-vă de iernile însorite şi calde de la Marea Egee

Urla are golfuri frumoase şi ape albastre şi cristaline. Fermecătoare şi atemporală, Urla este, de asemenea, o evadare preferată pe timpul sezonului de iarnă, datorită climei însorite şi calde de la Marea Egee, iar vremea bună le permite turişitlor să se plimbe de-a lungul străzilor pitoreşti. Explorarea pieţelor minunate ale oraşului sau luarea unei pauze la o cafenea în aer liber sunt opţiuni relaxante de care se poate bucura orice turist care ajunge în această zonă. În plus, vizitatorii pasionaţi de produse hand-made au posibilitatea de a lua la pas pieţele din zonă.

Călătoreşte şi descoperă istoria acestei civilizaţii

Urla, se remarcă prin bogăţia lui istorică. La doar o oră de mers cu maşina de Urla se află oraşul antic Efes, care găzduieşte Templul lui Artemis, considerat drept una dintre cele şapte minuni ale lumii antice. Tot aici se află şi impresionanta bibliotecă a lui Celsus. Efesul, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost locuit de aproximativ nouă mii de ani şi cuprinde perioada preistorică, elenistică, romană, romană de Est, a principatelor turceşti şi otomane. Zona din jurul Efesului merită de asemenea să fie vizitată, deoarece găzduieşte artefacte unice din perioada creştină. Principalele sanctuare sfinte ale regiunii includ Casa Fecioarei Maria, Bazilica lui Ioan şi Peştera celor Şapte Adormiţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb