URSULA VON DER LEYEN:"Sancţiunile împotriva Rusiei rămân"

S.B.
Internaţional / 14 septembrie

"Sancţiunile împotriva Rusiei rămân"

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen anunţă, în discursul privind starea Uniunii rostit în Parlamentul European, că Europa nu ridică sancţiunile impuse Federaţiei Ruse în urma agresiunii asupra Ucrainei şi reafirmă susţinerea faţă de Ucraina.

Anunţul a fost făcut în şedinţa la care este prezentă şi prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska

"Astăzi, curajul are un nume. Acest nume este Ucraina. Curajul are un chip şi acest chip este chipul tuturor bărbaţilor şi femeilor din Ucraina care rezistă în faţa agresiunii Rusiei. (...) Am văzut în ultimele zile că acest curaj dă rezultate", a spus preşedinta Uniunii Europene.

Aceasta a vorbit despre sutele de familii ucrainene care şi-au pierdut copiii în război şi "pentru care războiul nu se va termina niciodată", ea susţinând că "victimele inocente ale acestui război vor rămâne în memoria noastră".

Adresându-se primei doamne a Ucrainei, Olena Zelenska, prezentă la dezbatere, Von der Leyen i-a spus: "A fost nevoie de un curaj imens pentru a rezista cruzimii lui Putin, dar aţi găsit acest curaj şi s-a ridicat o naţiune de eroi", amintind că preşedintele Volodimir Zelenski este cel care a rămas la Kiev conducând rezistenţa în faţa agresiunii.

"Aţi dat o voce poporului pe scena globală şi ne-aţi dat curaj tuturor şi de aceea astăzi vrem să vă mulţumim, şi tuturor ucrainenilor! Glorie unei ţări de erou europeni! Solidaritatea Europei cu Ucraina va rămâne nezdruncinată şi de acum înainte", a mai spus ea.

Von der Layen adaugă că sectorul financiar al Rusiei "este în pragul colapsului", iar "industria rusească este sfârtecată" prezentând cifre în acest sens. Ea spune că "Kremlinul este cel care a pus această economie pe calea pierzaniei".

"Vreau să spun foarte clar: sancţiunile rămân în continuare. Este momentul să fim în continuare hotărâţi şi nu să facem concesii. Şi acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte susţinerea noastră financiară pentru Ucraina. (...) Vom fi alături de ei pe termen lung" mai spune ea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De fapt, raman la adresa cobailor europeni a caror sefa este!

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro