USR a depus un proiect pentru dotarea obligatorie cu GPS a maşinilor instituţiilor publice

D.T.
Miscellanea / 1 aprilie

USR a depus un proiect pentru dotarea obligatorie cu GPS a maşinilor instituţiilor publice

Uniunea Salvaţi România a depus un proiect de lege prin care obligă instituţiile publice cu maşini să le monteze acestora sisteme GPS de localizare şi monitorizare, astfel încât să nu mai poată fi folosite în scop personal de către angajaţi, informează Agerpres.

Potrivit proiectului USR, instituţiile care nu vor monta GPS pe maşinile proprii nu vor mai putea să deconteze din buget cheltuielile cu combustibilul şi vor risca o amendă de până la 50.000 de lei.

"Prin această iniţiativă, dorim să rezolvăm problema folosirii autoturismelor instituţiilor publice în scopuri personale. Dacă ne uităm la administraţiile locale care au implementat deja măsura, vedem că au redus consumul de combustibil cu cel puţin 40%. Asta înseamnă că în aproape jumătate din timp, maşinile instituţiilor publice sunt folosite ilegal. Deşi asta nu se întâmplă încă, protejarea mediului înconjurător şi cheltuirea banilor publici într-un mod chibzuit şi transparent trebuie să fie priorităţi pentru toate administraţiile publice şi instituţiile statului român", a declarat deputatul USR Brian Cristian, iniţiator al proiectului.

Proiectul se bazează atât pe necesitatea reducerii cheltuielilor publice şi pe protejarea mediului, prin diminuarea consumului de carburant şi a poluării, cât şi pe exemplele de bune practici de până acum.

"Primăria Câmpulung Muscel, condusă de primarul USR Elena Lasconi, reprezintă unul din exemple. În 2021, primarul USR a montat GPS pe maşinile Primăriei şi rezultatele s-au văzut în scurt timp: consumul de carburant a scăzut în 2021 faţă de 2019 de la 8.400 litri la 2.400 litri. Similar, cheltuielile au scăzut de la 49.000 lei la 15.000 lei. Adică, o reducere de aproape 70%. În alte instituţii care au implementat măsuri similare, reducerea a fost de aproximativ 40%", arată sursa.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. USR -ul iar umbla dupa lucruri "destepte"

  Mai am o propunere pentru USR. Masinile de firma, care sunt date angajatilor, de la data de 1 ian 2024 sa fie 100% electrice. Si firma sa isi faca statie de incarcare la sediu.

  Numai supraveghere si control de tip securistic este in mintea acestor gandaci marxisti si sorosisti!

  1. Nu mai puteti merge la amante si la cabanele de la munte?

   De ce va e frica? 

   Cum sa se vada pe ce se cheltuiesc banii din taxele noastre ?

  Nu ca nu profita angajatii la stat de orice avantaje.

  Dar si sa normalizezi spionarea in ultimul hal nu e normal. 

  Poti face asta prin sondaj. Sau poti calcula o medie si poti verifica pentru cei care raporteaza peste medie, etc. 

  Angajatorul poate sti ce traseu faci, desigur. Dar sa vada la milimetru cum ai ajuns acolo si faptul ca te-ai oprit la o covrigarie pe drum 10 minute intre 11:24 si 11:34 este o invazie a intimitatii. 

  Demagogie tipica USR. Populism gretos. Ei sunt primii care se vor bucura ca legea va fi respinsa. USR nu difera cu absolut nimic de PNL sau PSD.

  Oamenii care lucrează în instituțiile publice sunt tot români. Din păcate majoritatea oamenilor cum observa că nu suntem supravegheați aleg calea mai ușoară, avem în ADN furtul, șmecheria, sapaga, să ocolim legea, etc. Zilnic se poate observa că mulți angajați din instituțiile publice folosesc mașinile și în interes personal, transporta copii la școală, vezi mașinile in parcările de la centrele comerciale, se folosesc abuziv de masini și în weekend, etc.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro