USR a lansat un nou site dedicat măsurii de reducere a taxării salariilor

G.D.
Politică / 2 august

USR a lansat un nou site dedicat măsurii de reducere a taxării salariilor

Decizia Guvernului Ciucă de a creşte taxele de la 1 august va nenoroci sute de mii de români. 60% din IMM-urile din România anunţă deja că vor face concedieri ca urmare a creşterii taxelor, conform unui comunicat al USR. Dacă ar fi vrut să ajute românii, Guvernul PSD-PNL ar fi trebuit tocmai să reducă taxele, nu să le crească sărăcind românii şi mai mult.

Potrivit sursei citate, USR lansează un nou site cu întrebări şi răspunsuri pentru propunerea de reducere a impozitării muncii prin scutirea taxelor pe echivalentul unui salariu minim: www.zerotaxe.ro

Noul site www.zerotaxe.ro este actualizat cu ultimele noutăţi şi explică principiile Zero Taxe pe salariul minim şi impactul benefic pe care îl poate avea această măsură. De asemenea, conţine un calculator care arată oricui este interesat cu cât i-ar creşte venitul odată cu aplicarea măsurii - https://zerotaxe.ro/#!/calculator

Iată un exemplu legat de cât de mult ia statul român şi cât de mult din munca unui român i-ar rămâne dacă impozitarea ar fi redusă. În prezent, la un salariu de 1.000 de euro, brut pe lună, după ce statul ia taxele, un angajat rămâne cu 2.887 de lei în mână. Dacă s-ar aplica reducerea impozitării prin scutirea salariului minim, angajatul ar rămâne în buzunar cu un salariu net cu 1.000 de lei mai mare, subliniază sursa citată.

"În aceste vremuri care devin tot mai grele, statul a ales să sărăcească românii şi mai puternic prin creşterea taxelor tocmai pentru cei cu salariile cele mai mici. Ar trebui fix invers decât a făcut. Acum ar fi cel mai bun moment de scădere a taxelor. Dacă clasei politice i-ar păsa de români, asta ar face. Măsura pe care am vrut mereu să o introducem şi pe care am negociat-o în fostul program de guvernare, cu greu, este netaxarea primilor lei câştigaţi de orice salariat din România. Concret, scutirea de la taxe a echivalentului unui salariu minim pentru veniturile tuturor salariaţilor din România. Exact aşa cum este în statele vestice, unde românii pleacă de multe ori la muncă. Pentru mai buna înţelegere a acestei măsuri, pentru care coaliţia PSD - PNL «nu are bani», am explicat totul pe www.zerotaxe.ro", a declarat Cristina Prună, deputat USR.

În numeroase ţări din Europa, statul aplică diverse sisteme menite să ferească salariile mici de o taxare prohibitivă. Statul român impune cea mai mare povară fiscală pe salariile mici din toată Europa. Recent, Guvernul Ciucă a crescut fix această impozitare. Salariaţii care muncesc două ore sau patru ore vor fi taxaţi ca şi cum ar munci opt ore. Un gest oribil care va nenoroci sute de mii de români şi va împinge şi mai mulţi români în afara ţării sau îi va îndrepta către munca la negru.

"Taxele mari pe muncă nu sunt o fatalitate pentru România. Putem avea o ţară în care munca să fie bine plătită. Dar trebuie ca statul să nu mai ne ia jumătate din salariu în fiecare lună. Sau, mai nou, să desfiinţeze contractele part-time printr-o impozitare aberantă şi punitivă. Contrar opiniilor răspândite de membrii partidelor care fac parte din arcul de guvernare, Zero Taxe pe Salariul Minim se aplică tuturor salariilor din economie, nu doar salariaţilor cu salariu minim", a declarat Claudiu Năsui, vicepreşedinte USR.

Zero Taxe pe Salariul Minim este singura soluţie care poate să scoată milioane de români din sărăcie, să oprească exodul românilor în alte ţări şi să pună România pe o traiectorie de creştere reală, prin muncă bine plătită, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Încercați să fiți "consistenți": nu dai brutul în euro și netul în lei. Era greu să scrieți un brut de 5000 lei?

    Populisme idioate din partea unor amatori în ale politicii, economiei și a cam orice în general. Tipic USR: cu gura mare, iar când le vine rândul la guwernare nu-s în stare de nimic.

    Foarte bune idei, pacat insa ca USR nu este inteles de marea turma a bizonilor romani, care voteaza PSD si PNL de 30 de ani! Iar acum se plang din nou, ba ca nu au bani, ba ca au crescut preturile la energie si mancare, ba ca nu-si pot plati ratele la casa! Dar daca ii intrebi cu cine voteaza, tot cu PSD si PNL! Satisface perfect una din definitiile prostiei: faci acelasi lucru, dar astepti rezultate diferite! Saracia si subdezvoltarea va paste!

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro