Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

USR afirmă că este singurul partid parlamentar care îşi doreşte eliminarea pensiilor speciale

M.I.
Politică /

Dan Barna

Dan Barna

USR afirmă că este singurul partid parlamentar care îşi doreşte realmente eliminarea pensiilor speciale şi propune plafonarea pensiilor militarilor şi magistraţilor, care nu pot fi eliminate, informează News.ro.

"Pensiile speciale ar trebui desfiinţate şi plafonate cele pentru militari şi magistraţi deoarece reprezintă privilegii nejustificate care adâncesc inechitatea socială din România", a transmis formaţiunea.

"Parlamentarii se reunesc astăzi, în sesiune extraordinară, pentru a vota eliminarea pensiilor speciale. Rămâne de văzut dacă proiectul va trece având în vedere disputele din Parlament între PSD şi PNL. USR este singurul partid parlamentar care îşi doreşte realmente eliminarea acestor privilegii. Toate celelalte partide au votat pentru introducerea pensiilor speciale în trecut", a transmis, marţi, USR.

În viziunea USR, pensiile speciale ar trebui desfiinţate, şi plafonate cele pentru militari şi magistraţi, deoarece "reprezintă privilegii nejustificate care adâncesc inechitatea socială din România".

"În plus, acestea ne costă anual peste 2 miliarde de euro din bugetul de stat. Dovada consecvenţei USR privind eliminare a pensiilor speciale este dată de cele două proiectele de lege depuse în septembrie 2017, respectiv octombrie 2017. Primul vizează pensiile speciale ale parlamentarilor, al doilea prevede eliminarea a şapte categorii de pensii speciale şi plafonarea pensiilor magistraţilor şi militarilor", a mai transmis USR, care afirmă că "România nu trebuie să mai tolereze un sistem de pensii cu două viteze".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Da,pot crede asta după ce vad ce se intampla!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS