USR anunţă că a terminat de copiat teza de doctorat a lui Lucian Bode

S.B.
Politică / 17 octombrie 2022

USR anunţă că a terminat de copiat teza de doctorat a lui Lucian Bode

USR anunţă, luni, că a terminat de transcris teza de doctorat a lui Lucian Bode şi a verificat lucrarea, iar concluzia este că Lucian Bode a tradus fragmente cuvânt cu cuvânt de pe Wikipedia, informează news.ro.

"USR publică astăzi teza de doctorat a lui Lucian Bode. Ministrul de Interne a susţinut public că teza este disponibilă şi oricine o poate citi. Aceasta era o minciună, aşa cum am demonstrat - statul român a forţat interpretarea regulilor astfel încât teza să nu poată fi verificată. Însă acest "deziderat" al ministrului Bode este astăzi îndeplinit de USR: oricine îi poate citi teza de doctorat", spune Cristian Ghinea, iniţiatorul demersului de transcriere al tezei", spune formaţiunea într-un comunicat.

USR arată că o primă analiză a tezei arată "exemple de plagiat de pe Wikipedia, cu nici o sursă indicată, nici cu citat nici cu trimitere spre bibliografie".

"În tot cuprinsul tezei, notele de subsol nu corespund unor texte citate cu ghilimele. Pur şi simplu, Lucian Bode pare că nu ştie lucrul elementar că orice text preluat de la altcineva trebuie marcat cu ghilimele. Multe dintre aceste preluări se regăsesc în introducerile de pe Google ale unor articole academice. Cel mai probabil, Bode sau cea/cel care i-a scris teza nici nu a citit articolele citate pe de-a întregul, ci doar frazele de prezentare aflate gratuit la dispoziţia publicului, pe care le-a tradus apoi", mai afirmă USR

. "Ar fi mai uşor ca Lucian Bode sau coordonatorul său de doctorat să indice ce anume e scris de autorul tezei, pentru că exerciţiul invers, cel normal potrivit oricăror norme academice de citare - anume a indica ce e preluat - e cu totul eşuat în acest caz. Practic, teza este o compilaţie de traduceri din surse deschise, cele mai multe introduceri ale unor articole academice unde s-a lungit evident fraza prin schimbări de topică - foarte probabil şi pentru a scădea gradul de similitudine din softurile antiplagiat" explică Cristian Ghinea, coordonatorul departamentului de politici publice al USR.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. USR a copiat teza lui Bode deci sunt plagiatori rahatii astia de la USR... Nu ii mai voteaza nimeni...

    1. Un partid de opozițe serios ar veni cu propuneri de soluții pentru problemele ce-i afectează pe români. Penibilii ăștia își fac titlu de glorie din faptul că stau să transcrie de mână teza a unuia cu o ideea mai puțin ticălos decât ei. Vai de țara asta.

      Bravo pt ,,efort"! De xerox ati auzit? Deh, ,, tara arde si baba se piaptana"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro