USR îi cere lui Sorin Cîmpeanu să revoce ordinul de ministru pentru ca liceenii navetişti să beneficieze în continuare de burse sociale

S.B.
Politică / 9 septembrie

USR îi cere lui Sorin Cîmpeanu să revoce ordinul de ministru pentru ca liceenii navetişti să beneficieze în continuare de burse sociale

USR îi solicită ministrului Educaţiei Sorin Cîmpeanu să abroge ordinul emis pe 7 septembrie şi să revină la situaţia iniţială, astfel încât elevii de liceu navetişti să beneficieze de burse sociale în continuare, informează news.ro.

"Ultima bătaie de joc a ministrului Sorin Cîmpeanu faţă de elevi şi părinţi este tăierea, pe ascuns, a burselor sociale de 200 de lei pe care le primeau elevii de la sate care fac liceul în altă localitate", au mai transmis reprezentanţii partidului, într-un comunicat de presă.

Decizia de tăiere a acestor burse vine în continuarea unei alte probleme pentru 430.000 de elevi navetişti care reîncep odată cu şcoala şi calvarul decontărilor. La rectificarea bugetară, ministrul Educaţiei nu a cerut bani pentru transportul elevilor, ci a mutat problema în curtea autorităţilor locale, mai indică sursa citată.

Rezultatul direct al deciziilor lui Sorin Cîmpeanu va fi creşterea ratei de abandon şcolar pentru zeci de mii de tineri din mediul rural, cu consecinţe devastatoare pentru viitorul copiilor din România.

"Parcă în fiecare zi se mai întâmplă câte ceva care subminează şansele copiilor la o educaţie de calitate. România Educată se dovedeşte o mare ipocrizie sub bagheta ministrului Câmpeanu, cu girul preşedintelui Iohannis. În mod ascuns şi absolut revoltător, ordinul de ministru care taie bursa socială acordată elevilor din mediul rural care merg la liceu în altă localitate mai dă o lovitură echităţii şi accesului la educaţie - în vreme ce se afirmă demagogic că se urmăreşte scăderea abandonului şcolar. Avem încă o dovadă că fiecare zi în care Cîmpeanu e ministru este nu doar o zi pierdută, ci şi un pericol real pentru copii, părinţi şi dascăli", a precizat senatorul Irineu Darău, membru în Comisia de Educaţie din Senat, conform sursei menţionate.

USR consideră că este un afront faţă de milioanele de copii şi părinţi din România faptul că PSD şi PNL găsesc bani pentru pensiile speciale şi pentru miile de sinecuri create pentru membrii de partid, dar nu găsesc bani pentru elevii din mediul rural care vor să înveţe.

Totodată, USR reaminteşte că a propus în repetate rânduri măsuri menite să-i aducă şi să-i ţină pe elevi la şcoală: extinderea programelor "Masa caldă în şcoli" şi "Şcoală după şcoală", acordarea de burse şcolare, creşterea salariilor profesorilor debutanţi, pentru a-i determina pe cei mai buni absolvenţi de studii superioare să aleagă o carieră în învăţământ.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro