USR:"Legile Cîmpeanu ale Educaţiei îi spală nu doar pe plagiatori, ci şi pe profesorii agresori"

F.D.
Politică / 3 august

"Legile Cîmpeanu ale Educaţiei îi spală nu doar pe plagiatori, ci şi pe profesorii agresori"

USR precizează că printre numeroasele prevederi controversate, chiar aberante, ale noilor legi ale Educaţiei prezentate de ministrul Sorin Cîmpeanu se numără şi cele care permit profesorilor sau educatorilor agresori să predea în continuare, fiind mutaţi la alte clase, relatează News.ro.

Astfel, partidul consideră că profesorii sau învăţătorii suspectaţi de agresiune fizică sau emoţională nu ar trebui lăsaţi să predea la nicio clasă pe durata cercetării disciplinare, ci ar trebui să fie suspendaţi temporar din funcţie.

Noile proiecte al legilor Educaţiei prezentate de ministrul Sorin Cîmpeanu îi "spală" nu doar pe plagiatori, ci şi pe profesorii sau educatorii agresori, cercetaţi pentru violenţă fizică, hărţuire sau abuz, arată USR, într-un comunicat de presă.

"Profesorii sau educatorii care pun în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a antepreşcolarilor, preşcolarilor sau elevilor vor fi pur şi simplu mutaţi în altă clasă sau grupă, pentru a fi mai departe - cu doar câţiva paşi - de victimă sau victime. Astfel, aceştia vor putea, eventual, porni de la zero, cu un colectiv proaspăt, netraumatizat încă. În condiţiile în care este vorba de fapte grave - violenţă fizică, abuz emoţional sau sexual -, fapte care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică şi care marchează un copil pe întreaga viaţă, USR consideră că un cadru didactic suspectat de comiterea unor astfel de fapte nu ar trebui lăsat să predea la nicio clasă pe durata cercetării disciplinare. USR consideră că profesorii suspectaţi de agresiune fizică sau emoţională ar trebui să fie suspendaţi temporar din funcţie, chiar cu păstrarea drepturilor salariale", mai precizează sursa citată.

De altfel, în dezbaterea parlamentară se află un proiect de lege în acest sens, doar că el este blocat în Camera Deputaţilor de peste un an, acuză USR.

Proiectul, susţinut şi de USR, prevede suspendarea de drept a contractelor de muncă pentru cadrele didactice trimise în judecată pentru săvârşirea unor fapte contra libertăţii şi integrităţii sexuale sau pentru orice alte fapte penale contra persoanei, săvârşite cu intenţie, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.

USR consideră că noile legi ale Educaţiei nu trebuie să fie "un copy-paste al vechii legi, fără să rezolve problemele importante din sistem şi fără să ia în calcul îmbunătăţiri esenţiale, deja propuse", conform sursei menţionate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro