USR PLUS lansează proiectul naţional ''Salvează o şcoală'', proiect de reconversie a şcolilor închise şi abandonate

J.P.
Miscellanea / 22 aprilie 2021

USR PLUS lansează proiectul naţional ''Salvează o şcoală'', proiect de reconversie a şcolilor închise şi abandonate

USR PLUS a anunţat joi că lansează proiectul naţional "Salvează o şcoală", proiect de reconversie a şcolilor închise şi abandonate, conform Agerpres.

"În ultimii 20 de ani, în România s-au închis mii de şcoli, majoritatea în mediul rural, în timp ce în zeci de oraşe se învaţă în două sau trei schimburi, pentru că nu sunt şcoli suficiente şi nici nu s-au mai construit alte unităţi şcolare. Clădirile şi terenurile vechilor şcoli închise au fost abandonate şi se degradează pe zi ce trece, în timp ce în multe dintre aceste localităţi nu există spaţii amenajate pentru centre medicale, dispensare, farmacii, locuinţe sociale sau centre after-school pentru copii. Plecând de la aceste premise, USR PLUS lansează astăzi proiectul naţional 'Salvează o şcoală', proiect de reconversie a şcolilor închise şi abandonate", se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, doar în ultimii patru ani 1.110 şcoli au fost închise, 90% dintre acestea sunt în mediul rural, în timp ce România are 328 de comune fără medic de familie şi fără dispensar.

"Clădirile în care odinioară funcţionau şcoli sunt azi abandonate. Deşi sunt în patrimoniul comunităţilor locale, aceste clădiri nu au mai fost îngrijite de ani buni. Vrem să propunem consiliilor locale schimbarea destinaţiei acestor clădiri şi aprobarea transformării lor în centre de servicii care să schimbe în bine viaţa locuitorilor din acea localitate", menţionează USR PLUS.

Obiectivul proiectului USR PLUS constă în transformarea clădirilor vechilor şcoli, închise şi abandonate în centre de reconversie profesională, dispensare sau locuinţe sociale pentru vârstnici, medici şi profesori sau familii în dificultate. După caz, clădirile pot fi transformate şi în centre pentru vârstnici, centre socio-culturale, creşe sau grădiniţe, biblioteci, centre de consiliere sau farmacii.

"Pentru ca acest proiect să se materializeze, avem nevoie de voluntari din orice zonă a ţării, care să ne ajute să depunem proiecte documentate, specifice comunităţii respective, pe care să le putem implementa cu ajutorul şi acordul autorităţilor locale. Oricine se poate înscrie ca voluntar pentru o comunitate de care îi pasă! Voluntarii ajută la strângerea de informaţii, organizarea de grupuri de lucru, dezbateri cu cetăţenii, elaborarea proiectului şi relaţia cu autorităţile locale. Cine este beneficiarul proiectului USR PLUS? Comunitatea locală, care va putea folosi clădirile reconvertite pentru a servi nevoile specifice ale comunităţii, stabilite prin consultarea directă a cetăţenilor şi autorităţilor locale. Proiectul este iniţiat şi sprijinit de deputaţii USR PLUS Alin Apostol şi Denisa Neagu şi este coordonat la nivel naţional de Benonica Angelova, alături de Anamaria Bălan, Ioana Albăseacă şi Marius Pellegrini", se mai spune în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai tine prosteala ca salvati ,usr isti nu se pot salva pe ei de prostie dar o tara

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

19 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9447
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3575
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7586
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9367
Gram de aur (XAU)Gram de aur254.8024

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro