Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Utilajul achiziţionat de Romarm pentru producţia de măşti s-a stricat

S.B.
Companii /

Utilajul achiziţionat de Romarm pentru producţia de măşti s-a stricat

În urmă cu o lună, Guvernul anunţa că Romarm a început producţia. Dar totul a durat foarte puţin, deoarece utilajul de producere s-a stricat încă din prima zi. Culmea este că acel utilaj în valoare de 1 milion de dolari a fost importat din China, potrivit hotnews.

Acum, autorităţile încearcă să găsească vinovatul. Premierul Ludovic Orban a spus joi că i-a solicitat ministrului economiei o anchetă. "I-am solicitat domnului ministru o anchetă pentru a verifica care sunt motivele pentru care a fost oprită temporar producţia şi evident, sunt convins că domnul ministru va lua toate deciziile care se impun pentru a relua producţia şi a putea asigura piaţa românească din producţia internă o cantitate şi de la compania de la Dragomireşti, din judeţul Dâmboviţa", a declarat Orban, aflat într-o vizită în judeţul Dâmboviţa.

Potrivit sursei citate, la sfârşitul lunii aprilie, ministrul economiei Virgil Popescu anunţa că Romarm a început producţia, motiv pentru care pe 29 aprilie, premierul Ludovic Orban s-a dus în vizită la fabrică. Aceea a fost şi ziua în care linia de producţie a funcţionat. Imediat după vizită s-a stricat.

Cele patru linii de producţie - trei pentru măşti chirurgicale, una pentru măşti N95 - au fost aduse din China cu un avion al forţelor aeriene din Ucraina. O firmă controlată de mai mulţi italieni, Interarms, a încasat aproape un milion de dolari de la România ca să importe echipamentele, însă nu şi-a asumat şi instalarea lor.

Potrivit sursei citate, un raport arată că funcţionarea maşinilor e instabilă şi necesită opriri frecvente, iar nivelul de rebuturi afectează productivitatea. Singura linie care produce măşti N95 s-a defectat chiar în ziua vizitei premierului.

Astfel, Romarm nu a ajuns să producă şi să vândă cele 500 mii de măşti zilnice promise. De fapt, nu a vândut nimic.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asa e la stat.Stau.

    Ati luat teapa de la chinezi si de la italieni. Recuperati prejudiciul rapid de la vinovati.

    Romarm, este ceva ce are legatura cu armata. Asa ca este normal ca s-a stricat masinaria. La armata este stricat totul demult. Si fiecare face ce vrea. Bunaoara, la Casa Sectoriala de Pensii si-au facut legea lor, platesc ce vor, cand vor, la cine vor. Nu-i intreaba nimeni. Ca ministrul este planton si nu are timp de ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie