Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Uztel are în vedere contractarea unor credite de 9,52 milioane lei

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii /

Uztel are în vedere contractarea unor credite de 9,52 milioane lei

Uztel (UZT), companie producătoare de echipamente de extracţii petroliere, a convocat acţionarii, pentru data de 21 ianuarie 2019, în vederea aprobării contractării a două credite cu o valoare cumulată de circa 9,52 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei remis la sfârşitul săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Unul din cele două credite, în sumă de până la 4,52 milioane de lei, va avea ca destinaţie refinanţarea unui alt credit al societăţii şi, în situaţia în care va fi aprobat de acţionari, urmează să fie contractat pe o perioadă de 60 de luni.

Cel de-al doilea este pentru o perioadă de 12 luni şi se ridică la suma de 5 milioane de lei, prin acesta urmărindu-se stimularea capitalului de lucru.

Ambele credite urmează să fie acordate de First Bank SA, fosta bancă Piraeus achiziţionată anul acesta de către JCF IV Tiger Holdings, entitate aparţinând fondului american de investiţii JC Flowers & Co.

Pentru primele nouă luni ale acestui an, Uztel a raportat un profit net de 0,35 milioane de lei după ce, pentru perioada similară a anului trecut, compania a raportat o pierdere de 12,82 milioane de lei.

Cifra de afaceri a societăţii a crescut, în primele trei trimestre din 2018, cu 63%, până la 44,25 milioane de lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Producătorul de utilaje petroliere a ieşit din insolvenţă în primăvara anului trecut, după o perioadă de reorganizare care a început în ianuarie 2013 în cadrul căreia Uztel a făcut plăţi de peste 430 milioane de lei.

Compania cu sediul în Ploieşti este deţinută în proporţie de 83,83% de către Asociaţia Salariaţilor Uztel, în timp ce 16,16% din societate se tranzacţionează liber la bursă.

Raportat la preţul de închidere al acţiunilor UZT din data de 13 decembrie, de 1,2 lei/acţiune, societatea are o capitalizare la BVB de circa 6,44 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie