Vaccin pentru un loc la cămin

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 18 iunie

Vaccin pentru un loc la cămin

Viaţa de student nu este deloc simplă în pandemie. Regulile se schimbă şi devin tot mai stricte şi nici măcar locuitul la cămin nu mai este la înde­mâna oricui. Studenţii Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) care doresc să folosească, peste vară, căminele în scop personal, în regim hotelier, trebuie să se vaccineze anti-COVID-19, în timp ce studenţii care au peste vară activităţi didactice obligatorii nu sunt condiţionaţi de vaccin. Potrivit instituţiei de învăţământ superior: "Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a luat act de discuţiile şi de confuziile generate în spaţiul public de Hotărârea Consiliului de Administraţie al UBB în legătură cu obligaţia studenţilor de a se vaccina pentru a putea utiliza căminele studenţeşti peste vară. Pentru o mai bună înţelegere a situaţiei, facem următoarele precizări: Studenţii UBB care desfăşoară activităţi didactice obligatorii sunt cazaţi, în regimul constrângerilor impuse de pandemie, fără a fi condiţionaţi de vaccinare; Studenţii care nu au activităţi didactice obligatorii, dar doresc să rămână în oraş şi să utilizeze căminele UBB "în regim hotelier', cu scop personal, au obligaţia de vaccinare. Această decizie, luată în spiritul autonomiei universitare, prin analogie cu reglementări similare din alte domenii, este necesară pentru a nu crea premisele unor focare COVID-19 în căminele studenţeşti peste vară, care ar afecta atât oraşul, cât şi începerea anului universitar 2021-2022 (inclusiv cazarea studenţilor)".

Modalităţile de cazare şi de începere a anului universitar 2021-2022 vor fi stabilitate la sfârşitul lunii iulie, în funcţie de condiţiile pandemiei şi de reglementările naţionale existente. Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David a declarat: "UBB se pregăteşte să înceapă anul universitar 2021-2022 în logica clasică. Dar acest lucru depinde atât de condiţiile pandemiei şi de reglementările naţionale, cât şi de măsurile interne. Măsura vaccinării pentru acei studenţi care doresc să utilizeze peste vară, «în regim hotelier», căminele UBB - este o astfel de măsură, luată democratic, inclusiv cu participarea studenţilor, pentru a nu crea premisele unor focare COVID-19 în căminele studenţeşti peste vară, care ar afecta atât oraşul, cât şi începerea anului universitar 2021 - 2022. Aşadar, este o decizie comună pentru a putea pregăti fără riscuri mari un nou an universitar 2021-2022, fără a discrimina pe cineva academic, nimeni nu este oprit de la un act academic". Daniel David a mai spus că la următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie va fi analizat dacă vaccinarea poate să fie înlocuită (nu doar ca măsură excepţională) cu prezentarea periodică a unui test şi/sau cu dovada trecerii prin boală.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Conditionare la fiecare pas, perfect legal. Desigur, individul trebuie sa se informeze apoi sa face ce i se cere!

  1. Regula de la UBB e de bun simț. Ești ăla cu hydra?

   Din anunt nu reiese ce vor caza totalmente separat cele 2 categorii de studenti:

   > căminele în scop personal, în regim hotelier, trebuie să se vaccineze anti-COVID-19, în timp ce studenţii care au peste vară activităţi didactice obligatorii nu sunt condiţionaţi de vaccin. 

   Focare nu pot apare si intre cei care au activitati didactice? 

   tu comentezi aiurea , ce are bunul simt cu prostia , ignoranta ? vezi ca mai sint si alte posturi tv decat digi si altele din Romania platite pentru propaganda . iesi din scorbura si vezi ce se mai vorbeste si in lume !

  dupa vaccinarea obligatorie (e obligatorie caci e conditionata de ceva vital in acest caz - un loc in care sa stai ca student nou venit intr-un oras!...) dati si un sicriu celor pe care ii ucideti cu vaccinul?

  E abuz pur la drepturile omului. Am tot respectul pentru prof. Daniel David, dar n-ar fi trebuit sa faca jocul Guvernului in manterie de vaccinare. O sa-si dea seama cand va fi prea tarziu.

  la cata minte au majoritatea nu-i nici o problema , am vazut multi dintre ei mergand singuri pe strada si pe ploaie zdravana , cu carpe indesate pe gura , aproape si cu ochii acoperiti .

  Această pandemie este o porcărie orchestrată politic de bogătanii planetei pentru controlul totalitar al omenirii..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9183
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1388
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7564
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8930

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro