Abonament gratuit

Vaccinare gratuită anti HPV va fi demarată la începutul lunii ianuarie

I.L.
Miscellanea /

Vaccinare gratuită anti HPV va fi demarată la începutul lunii ianuarie

Ministerul Sănătăţii a finalizat azi licitaţia pentru achiziţia dozelor de vaccin antiHPV, iar primele 20 de mii vor fi distribuite începând de săptămâna viitoare. Acordul încheiat cu furnizorul prevede că numărul dozelor poate suplimentat timp de patru ani, potrivit News.ro.

Campania de vaccinare va fi precedată de o una de informare şi conştientizare a publicului cu privire la pericolul reprezentat de HPV, protecţia oferită de vaccin, precum şi de susţinere a medicilor şi farmaciştilor în transmiterea informaţiilor clare şi corecte despre această procedură.

Vaccinarea gratuită se va face începând din luna ianuarie 2020 în cabinetele medicilor de familie la fete cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani care au solicitat in anii 2017 si 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de această vârstă dacă au solicitat.

Victor Costache, ministrul Sănătăţii afirmă că: "Cancerul de col uterin este o boală care poate ucide şi prin ignoranţă, dar este şi un tip de cancer care poate fi prevenit scutind astfel femeile de suferinţe fizice şi psihice imense. Vaccinarea, alături de screening poate reduce povara generată de cancerul de col uterin. Ministerul Sănătăţii are datoria de a proteja prin orice mijloace sănătatea publică. Dar atunci când introducem noi vaccinuri în calendarul de imunizare este de datoria noastră să pregătim populaţia şi să explicăm aşa cum trebuie lucrurile. Am avut o perioadă în care am avut vaccinuri pe stoc, pe care le-am irosit", potrivit sursei menţionate.

Ministerul Sănătăţii face apel la părinţi să solicite informaţii medicilor de familie şi către medicii de familie, să se informeze cu privire la vaccinarea antiHPV şi să transmită aceste informaţii transparent şi corect către părinţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie