Vaccinarea copiilor - presiunea presupusului val patru al pandemiei

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 7 iulie 2021

Vaccinarea copiilor - presiunea presupusului val patru al pandemiei

Vaccinarea copiilor împotriva Sars-Cov-2 a devenit o prioritate pentru autorităţile din foarte multe state. În cazul minorilor, controversele legate de vaccinare sunt şi mai multe decât în ceea ce îi priveşte pe adulţi, subiectul fiind unul foarte sensibil. De altfel, e foarte greu să vorbeşti despre cei mici ca despre nişte "răspânditori" ai acestui virus, dar sunt mulţi medici care nu se sfiesc să o facă. Discuţiile legate de valul patru al pandemiei, care va apărea în toamnă, nu fac decât să intensifice "presiunea" legată de imunizarea populaţiei. Riscurile şi beneficiile sunt puse în balanţă, din nefericire, în funcţie de opiniile deja formate, fiecare vede alt ceva şi în această situaţie.

Imunitatea colectivă va fi probabil imposibil de realizat fără vaccinarea copiilor şi adolescenţilor, informează Societatea germană pentru Imunologie (DGfI). "'De obicei, se presupune că va exista o imunitate colectivă atunci când între 60% şi 70% din populaţie este protejată împotriva agentului patogen, dar aceasta presupune că agentul patogen nu se poate înmulţi la acele persoane fizice'', a declarat vicepreşedintele DGfI Reinhold Foerster. Acesta a apreciat că este o problemă diferită cu Sars-Cov-2: oamenii pot transmite virusul, chiar dacă ei înşişi nu sunt bolnavi, chiar dacă sunt vaccinaţi şi nu prezintă simptome, iar varianta Delta a intensificat situaţia: "'Este mult mai contagioasă. Îi afectează foarte mult pe adolescenţi şi copii. Atât timp cât această categorie de vârstă nu este vaccinată deloc sau vaccinată doar puţin, nu vom ajunge la o imunitate colectivă".

Potrivit Institutului german Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor, cel puţin 85% din populaţia cu vârsta între 12 şi 59 de ani şi 90% dintre cei cu vârsta de 60 de ani şi peste ar trebui să fie vaccinaţi în totalitate împotriva variantei Delta. "Dacă această rată de vaccinare este atinsă la timp, un al patrulea val anunţat în toamna sau iarna viitoare pare puţin probabil'', se spune într-un document RKI. Deocamdată, Comisia permanentă pentru vaccinare (Stiko) nu a emis o recomandare generală de vaccinare pentru copiii cu vârsta de 12 ani şi nu există un vaccin aprobat pentru copiii cu vârsta sub 12 ani.

În luna mai, Angela Merkel şi premierii landurilor federale au anunţat, la finalul unei reuniuni consacrate campaniei de vaccinare, că tinerilor cu vârsta de peste 12 ani li se poate face o ofertă de vaccinare cu substanţa produsă de Biontech/Pfizer, dacă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) aprobă preparatul pentru această grupă de vârstă. În Germania, decizia a alimentat suplimentar controversele privind vaccinarea copiilor. Comisia Permanentă de Vaccinare (Stiko), a indicat că nu se va grăbi să emită o recomandare de vaccinare pentru copii şi că este posibil să nu recomande vaccinarea tuturor copiilor, ci doar pentru cei care suferă de anumite boli, argumentând că datele privind efectele secundare ale vaccinului sunt încă insuficiente. Asociaţia Germană a Oraşelor a avertizat împotriva "stârnirii de speranţe deşarte". A face posibilă vaccinarea elevilor este, în principiu, un lucru bun, a declarat directorul general al asociaţiei, Helmut Dedy, pentru grupul de media Funke. Medicii germani sunt sceptici în privinţa vaccinării copiilor. Directorul Colegiului Medicilor din Germania, Klaus Reinhardt a avertizat asupra "presiunii politice şi sociale tot mai mari asupra părinţilor pentru ca aceştia să-şi vaccineze copiii împotriva Covid-19". "Datele privind riscurile şi beneficiile unei eventuale vaccinări la copii şi adolescenţi sunt în prezent insuficiente şi nu se poate face nicio recomandare", a declarat Reinhardt.

O lună mai târziu, Uniunea Europeană a decis: copiii începând cu vârsta de 12 ani vor putea fi vaccinaţi cu produsul anti-COVID-19 de la BioNTech/Pfizer. "Statele membre pot acum să aleagă să-şi extindă campaniile de vaccinare pentru a-i include şi pe tineri. Pentru a pune capăt acestei crize, fiecare doză contează", a comentat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a susţinut această măsură. Responsabilul EMA cu strategia vaccinală, Marco Cavaleri, a declarat că, în conformitate cu datele obţinute, vaccinul este sigur pentru copii, fără efecte secundare grave şi că pare eficient în a-i ajuta pe copii să reziste infecţiei. Vaccinul produs de BioNTech/Pfizer a fost deja aprobat pentru a fi folosit pentru copii în SUA şi Canada. În schimb, liderul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a lansat recent un apel la adresa ţărilor bogate chemându-le să doneze vaccinuri anti-coronavirus ţărilor sărace şi să nu se grăbească cu inocularea copiilor. Franţa a decis ca tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 începând cu 15 iunie. Emmanuel Macron a explicat că decizia de a lansa campania de vaccinare a adolescenţilor a fost luată în timpul consiliului de apărare, iar Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) a emis un aviz cu privire la vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. În acest moment mai multe state europene se pregătesc să înceapă vaccinarea adolescenţilor.

Preşedintele Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a vorbit despre vaccinarea copiilor: "După cum ştim, pe data de 2 iunie a demarat în ţara noastră activitatea de vaccinare şi pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. (...) De asemenea, la nivelul celorlalte ţări ale UE, Franţa, Germania şi Polonia au început vaccinarea pentru această grupă de vârstă, de asemenea Lituania în decursul lunii iulie, iar Austria îşi propune ca până la sfârşitul lunii august să atingă peste 340 de mii de copii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani ca obiectiv de vaccinare. De asemenea, Ungaria a început să vaccineze tinerii între 16 şi 18 ani de la mijlocul lunii mai. Repet, fiecare ţară are propria strategie de vaccinare, iar în mod progresiv grupele de vârstă eligibile sunt incluse în programul de vaccinare". Valeriu Gheorghiţă a reamintit că Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea vaccinului anti-COVID de la BioNTech - Pfizer pentru minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. El a explicat motivele pentru care este recomandată vaccinarea în cazul minorilor: "Avem, din păcate, copii care sunt cunoscuţi cu afecţiuni cronice, care sunt în evidenţă cu boli neoplazice, cu boli hematologice, cu diabet, cu obezitate, cu boli cardio-vasculare, cu boli renale. Or, este foarte complicat să fii în pielea unui părinte care are în grijă un astfel de copil, un copil vulnerabil, care are aceleaşi drepturi la viaţă, la sănătate, la educaţie ca toţi ceilalţi copii. Oferind această posibilitate de prevenţie copiilor vulnerabili, putem să fim mai siguri pe mediul în care ei merg, pe mediul în care îşi dezvoltă viitorul. (...) În cazul celor care nu sunt în evidenţă cu boli cronice, vaccinarea împotriva COVID-19 reduce riscul de transmitere, de infecţie şi în felul acesta protejează mai bine familia, mediul şi colectivitatea". El a atras atenţia asupra faptului că rujeola face, de asemenea, victime în rândul copiilor, ca urmare a faptului că aceştia nu au fost vaccinaţi: "Îmi este greu să explic cum putem să nu prevenim anumite boli, care sunt prevenibile prin vaccinare, să avem încă decese din cauza rujeolei şi vă dau exemplul ultimilor ani. În cadrul epidemiei de rujeolă au fost peste 20.000 de copii care au fost infectaţi, peste 64 de decese, toate apărute la copii nevaccinaţi. Este inadmisibil ca în anul 2021 să avem acces la servicii medicale şi să nu putem să le accesăm. Tocmai de aceea cred că datoria noastră de acum înainte este una extrem de importată, prin a furniza toate informaţiile de care părinţii, aparţinătorii au nevoie ca să înţeleagă tot ceea ce înseamnă beneficiile unui sistem de prevenţie".

-------------------------------------

Luna trecută, China a anunţat că se pregăteşte să vaccineze împotriva coronavirusului copiii de peste trei ani. Un purtător de cuvânt al laboratorului Sinovac, care produce unul dintre cele trei vaccinuri autorizate în momentul de faţă în China, a declarat pentru AFP că serul său Coronavac, care necesită două doze, ar putea fi distribuit minorilor: Vaccinul Sinovac a fost aprobat în ultimele zile pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani".

Laboratorul şi-a finalizat studiile clinice pe copii şi adolescenţi. Pe lângă Sinovac, China a aprobat până acum administrarea la adulţi a vaccinurilor produse de laboratoarele Sinopharm (două doze) şi Cansino Biologics (o doză). Aceste laboratoare au iniţiat, de asemenea, studii clinice pe minori.

Opinia Cititorului ( 26 )

 1. Copii nu se vaccineaza....

  1. Francezii și francofonii de pretutindeni au înființat o comisie internațională de anchetă cetățenească prin care cer oprirea stării de urgență sanitară și a campaniei de inoculare forțată de seruri experimentale, precum și pedepsirea vinovaților

  "Imunitatea colectivă va fi probabil imposibil de realizat fără vaccinarea copiilor şi adolescenţilor"

  -  

  In conditiile in care, in prezent, doar aprox. 28% din populatia adulta a Romaniei este vaccinata, sa pui presiune pe copii numindu-i vectori de transmitere a infectiei este o ticalosie.  

  Zic specialistii ca arianta delta, etc afecteaza copiii ... Cu cat a crescut mortalitatea in randul copiilor ca urmare a noilor variante? 

  Cu cat a crescut incidenta cazurilor de miocardita in randul tinerilor ca urmare a vaccinarii?

  Este moral sa vaccinezi in masa copii, care oricum au risc derizoriu in fata covid, doar pentru a proteja niste adulti care opteaza sa nu se vaccineze? 

  vaccinatilor le e atat de ciuda ca nu sunt mai multe cazuri in Romania si nu au ce sa reproseze pe cifre celorlalti...Le e si mai ciuda ca in tari cu mai multi vaccinati cazurile sunt mai multe.

  1. Se cheama "vaccine envy".... adica invidia vaccinatilor.

   Ea provine de la "eu mi-am asumat riscuri, am si bolit dupa vaccin, m-a durut capul sa mor, mi-au iesit bube pe corp si tu nu te vaccinezi"??? De aici provine invidia. Degeaba le spui "eu ma spal des, ma apar ca in fata oricarei gripe de care nu m-am infectat de foarte mult timp, imi igienizez mucoasele".... degeaba.... cabotinii nu stiu altceva decat vaccin. 

   Ai dreptate.

  Vaccinarea copiilor este un act oribil care aduce aminte de experimentele pe copii derulate in lagarele hitleriste.

  Acestea sunt semnele totalitarismului mondial care ne paste pe planeta. Tot felul de corifei ne indeamna la experimente pe propriul corp, pe cheltuiala proprie. Daca adultii pot decide pentru ei, copiii n-ar trebui inclusi in acesta ecuatie sinistra. 

  in presa romaneasca exista un tip de manipulare ( gadea exceleaza ) in care doua fraze sau doua minute se vorbeste despre un aspect al problemei ( sa nu se spuna ca nu s-a vorbit si de asta ) si zece ore de aspectul contrar .daca nu s-a inteles ,doua fraze despre nocivitatea vaccinului si a vaccinarii si zece ore despre beneficii .cele 200 de milioane de euro aruncate de guvern presei , au fost decisive .

  Excelent articol care pune punctul pe i. Anume ca politica de sanatate este dictata (Dictatura) de epidemiologi. Ei cu niste modele matematice, calculeaza cata populatie trebuie sa fie vaccinata si nu le iese la numar. Le trebuie copiii ca sa ajunga la acel numar. Si atunci ce fac? Pun presiune pe OMS.

   

  Mai surprind pe cineva mesajele contradictorii? Faptul ca uitându-se la aceleași date, unele persoane zic una, altele zic altceva? 

  La noi Câmpeanu, ministrul educației, bate câmpii cu vaccinarea copiilor. 

  Dar pe aceleași seturi de date pe care le-am parcurs și eu, și pe care FDA / EMA au dat autorizări de urgență, OMS/WHO încă își menține recomandarea ca să nu fie vaccinați copiii. 

  Aveți aici istoricul paginii web a OMS în care până pe 22 iunie scria doar atât ca nu trebuie vaccinati copiii. 

  “Children should not be vaccinated for the moment. 

  There is not yet enough evidence on the use of vaccines against COVID-19 in children to make recommendations for children to be vaccinated against COVID-19. Children and adolescents tend to have milder disease compared to adults. However, children should continue to have the recommended childhood vaccines.” 

  Pentru că în presa americană cineva a citit totuși această pagină și le-a băgat-o în fața autorităților guvernamentale, OMS s-a gândit să modifice recomandarea. Si a inceput presiunea autoritatilor nationale asupra OMS. Si OMS a inceput sa dea din colt in colt si sa amendeze recomandarea . A inceput ca in bancurile de pe vremea lui Ceausescu. A taiat recomandarea de a nu se vaccina, dar a pastrat afirmatia ca nu sunt date concludente privind riscurile pentru copii. Ca in bancurile de pe vremea dictaturii comuniste. 

   

  Dar cand presiunea asupra OMS o fac niste nemernici, atunci totul este in regula, presupun eu. 

   

  Mai avem insa o alta problema pentru epidemiologi. Nu numai ca numarul de indivizi este insuficient (si le trebuie copiii sa fie si ei cobai, subiecti de experimente). Dar nici vaccinul nu mai este atat de eficient. Eu am tot scris aici pe siteul Bursa si v-am avertizat la stirea despre Curevac. 

  "(mesaj trimis de anonim în data de 17.06.2021, 11:58) 

  Cititi cu atentie aceasta stire. Doar un caz de infectare este produs de tulpina originala pe care au fost testate clinic si Pfizerul. La nivel de tehnologie sunt foarte putine diferente intre Curevac si Pfizer/Moderna. Tot mRNA, aceeasi proteina codata. 

  Ce ne spune de fapt acest articol? Ca vaccinurile Pfizer si Moderna sunt in realitate foarte slabe in fata noilor variante, nu asa cum ne comunica mincinos PFizer ca a "testat" si este eficient. Aiurea.  

  1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 17.06.2021, 11:59) 

  Repet, STIREA ESTE EXTREM DE IMPORTANTA pentru vaccinatii cu Pfizer. Nu sunteti protejati asa de mult cum credeti." 

   

  V-am avertizat de acum aproape o luna ca si Pfizer va fi afectat. Iar ieri Ministerul Sanatatii din Israel vine si imi confirma spusele. Da, imi pare rau pentru vaccinistii scelerati, iar ma confirma anumite autoritati (ca si in cazul miocarditelor, sau gradului de imunizare naturala din Romania, etc). 

  Israel raporteaza ca eficienta vaccinului este mai degraba 60%, nu peste 90% atunci cand vaccinatii se infecteaza si cu varianta Delta. 

  Ce inseamna asta? Ca pe langa faptul ca numarul indivizilor este insuficient, nici vaccinul nu mai este suficient de bun. Deci, va mai spun inca o data, NU SE VA AJUNGE LA EFECT DE TURMA. Fiecare trebuie sa continue sa se protejeze in mod individual ca in fata oricarei gripe. Igiena, spalati-va pe maini, pe fata, urechi, gat, tot ce a fost expus posibil contaminarii cand ati fost afara..... Daca aveti pantaloni scurti si sandale, spalati-va pe picioare in cada cand ajungeti acasa. Si mai ales, extrem de important, spalati-va mucoasele nazale. Cand va sapuniti fata, introduceti degetul umezit cu sapun in fiecare nara vreo 10 secunde. Apoi clatiti din abundenta (sunt studii facute in Asia dupa epidemia Sars acum 10 ani care demonstreaza ca astfel se reduce incarcarea virala si se poate elimina o posibila infectare). 

  1. PS. In caz ca mai vine un vaccinist guvernamental scelerat si nu intelege de trebuie el/ea sa se spele pe picioare dupa ce vine de afara, nu, nu este pentru ca prin picioare intra virusul, dar pentru ca romanii scuipa pe jos, si scuipa foarte, foarte des, atunci particulele virale ajung pe picioare. Daca apoi vii acasa, te asezi in fotoliu si te scarpini pe picioarele murdare, vei pune apoi mana la nas si gata infectia.

   Ai de sus insista ca vaccinul este singura scapare. Par convinsi ca au dreptate.

   Tu insisti ca preventia este cvasi esentiala si ai dreptate, pana la un punct. Pana la un punct doar, pentru ca oricat te-ai proteja, nu poti sa garantezi ca eviti 100% contaminarea cu un agent patogen avand dimensiuni sub-micrometrice (0,1 microni). 

   In plus, daca masurile de preventie auto-asumate duc la habotnicie, ceea ce castigi prin scaderea incarcaturii virale preluate prin contaminare, pierzi prin stresul auto-indus, care este unul dintre principalii "tocatori" de imunitate. 

   Pentru ca apreciez sincer efortul tau de documentare si opiniile informative pe care le-ai tot postat pe acest forum, iti ofer un sfat prietenesc: atentie la ce introduci in nas, mai ales ce introduci frecvent in nas. 

   Orice sapun, inclusiv cel lichid, contine un exces de trigliceride nesaponificate (ca sa-ti protejeze pielea de actiunea caustica a sodei din procesul de fabricatie). 

   Prin aspiratie (ca doar te-ai spalat cu "degetul umezit cu sapun in fiecare nara vreo 10 secunde") acest exces de lipide poate duce in timp la pneumonie lipoida, o boala de regula fatala. 

   Ar fi pacat ca prin masurile de igiena extrema auto-impuse sa scapi de pneumonia indusa de SARS-CoV-2, doar ca sa dai de cea indusa de lipidele din sapun.

   Intrucat esti un cititor Bursa istet, sigur vei verifica cele de mai sus. 

   pari un om informat , dar constat ca si tu ai pus botu la manipularea asta la scara planetara , despre aceasta plandemie , dovada ca intorci pe toate fetele prosteala asta . eu iti pun tie cateva intrebari , pentru ca am asteptari de la un om informat , si daca vrei raspunde : 1. de ce pina acum la toate epidemiile de gripa nu s-a tinut lumea in casa , nu s-au facut vaccinari fortate , nu s-au facut testari si toate epidemiile s-au terminat cu bine (imunizare de turma , naturala ) . 2. la ce foloseste testarea , daca dupa testare ( iesi negativ ) te poti infecta imediat . 3.de ce se tot face caz de infectati daca nu au nici un fel de simptom de boala . in corpul omului se gasesc tot timpul virusi si bacterii , tot timpul sintem pozitivi daca ne tot testam. am foarte multe intrebari , dar nu se pun ca sunt tabu , cenzurate in media platita sa se autocenzureze .

   Nu este singurul risc al igienei mucoaselor daca este dusa la extrem. Naegleria fowleri , bacteria care ataca si se hraneste cu creierul uman. Pacientii care au nevoie medicala de irigare nazala si folosesc apa de robinet nesterilizata se pot infecta extrem, extrem de rar cu un astfel de organism. Mai des o patesc cei care se scalda in lacuri si inspira apa.

   Eu nu folosesc si nu recomand irigarea nazala, sinusurile nu sunt afectate de sapun si nici de apa de robinet. Nu se inspira pe nas in timpul spalarii ba din contra, se inspira pe gura si se expira pe nas in timpul spalarii. 

   Ziarul Bursa este citit de tot felul de oameni.

   Unii dintre cei care comenteaza, ca tine de exemplu, sunt foarte bine informati si echilibrati in exprimare.

   Felicitari! 

   PS. "Pana la un punct doar, pentru ca oricat te-ai proteja, nu poti sa garantezi ca eviti 100% contaminarea"

   Nu acesta este obiectivul igienei. Nici macar vaccinurile nu obtin 100%. 

   Igiena reduce si incarcarea virala (daca a existat contact si incubeaza) si reduce transmisibilitatea. Ceea ce, insumate aceste efecte, elimina pandemia, adica transmiterea rapida si necontrolata a virusului. 

    

   Si daca tot am scris un PS, ma tem ca cei de sus, epidemiologii, trebuie sa isi revizuiasca modelele. Daca sunt mai vechi de 10 ani, nu prea mai tin pasul cu realitatea mobilitatii pe distante lungi si foarte lungi. Iata datele statistice reale: in 2004, numarul total anual de zboruri a fost 23 milioane, in 2020, inainte de Covid, era 40 milioane. Iata cum populatia tinta a unui virus a crescut aproape exponential. Viteza lui de propagare creste iar data fiind si populatia crescuta si diversa, si diversitatea mutatiilor a crescut mult. 

   Eu ma tem ca epidemiologii sunt ancorati in trecutul in care vaccinul era singura solutie. Israelul aproape si-a compromis bariera vaccinala chiar si descurajand calatoriile turistice externe ale altora in Israel. 

   Comunitatea medicala ar trebui sa nu mai trateze dogmatic "doar aceasta este solutia". 

    

   Sunt dezamagit de dr Radu Tincu. Nu asa trebuie sa reactioneze un medic. 

   "Medicul specialist ATI de la Spitalul Floreasca spune că, cel mai probabil, tratamentul cu plasmă convalescentă a fost cel care a dat rezultate pozitive în cazul lui Mihai Budeanu de la Sud Est.  

   „Suntem cu toţii fericiţi că solistul a scăpat de COVID-19, însă este foarte greu să putem accepta din punct de vedere ştiinţific că un caz izolat – o singură persoană care a primt un anumit tratament – poate să reprezinte o semnificaţie statistică atât de mare încât să impună folosirea tratamentului respectiv pe scară largă. Este nevoie de studii populaţionale mai largi, trebuie să vedem exact: poate această evoluţie favorabilă a fost datorată plasmei care conţinea anticorpii împotriva SARS-CoV-2”, a mai spus dr. Radu Ţincu." 

    

   Din pacate, NIH din SUA il contrazice pe Tincu: "Last month, a National Institutes of Health panel said there's no evidence backing the use of convalescent plasma to treat coronavirus patients and that doctors should not treat it as a standard of care until more study has been done." Plasma nu ajuta pacientii in stare grava. 

   mar 2021: "NIH halts trial of COVID-19 convalescent plasma in emergency department patients with mild symptoms 

   Study shows the treatment is safe, but provides no significant benefit in this group." 

   Remdesivirul este un nimic negat deja de mult timp de OMS si FDA. Deci din coctailul cu care a fost tratat Mihai, doar ivermectina mai ramane de studiat. Si unii medici pur si simplu refuza sa isi deschida mintea. 

  Politica pasilor marunti. Mai intai era 60% apoi 70% acum peste 85%.

  Vaccinul este cel mult un profilactic pentru varianta grea a bolii. Din moment ce vaccinatii pot face forme usoare ale bolii si chiar pot raspandi nu poate exista notiunea de imunitate de turma nici la 100%. Virusul va continue pe vecie in ritmul asta. 

  Urmatorul pas e clar: vaccinul va fi inclus in schema obligatorie de vaccinuri pentru copii, poate chiar amestecat cu altele tocmai pentru ca parintii sa nu poata refuza expres vaccinul de COVID. 

  1. OMSul le-a recomandat să mențină presiunea mediatică pro-vaccinista cat de intens pot, de asta avem de-a face cu bombardament mediatic zilnic pe teme de "Delta" și vaccin.

   Principalul mecanism recomandat de guvernul mondial de convingere a omului simplu --> FRICA. 

  Draga Bursa,

  te rog sa te uiti pe geamul din stanga ta si sa imi spui ce vezi.  

  Da, vezi bine, e un lan de porumb, asta pentru ca ai luat-o grav pe aratura... Nu cred ca iti mai amintesti cu ce te ocupi, asa ca iti reamintesc eu: esti un ziar de economie, finante, investitii, etc.  

  Hai sa iti fac misiunea mai simpla si sa iti spun ce NU esti: 

  - in primul rand nu esti o fituica politica 

  - nu esti un ziar de sport 

  - si nu, nu esti un ziar de can-can 

  Asa ca , te rog, daca vrei sa ne mai vedem, verifica-ti instrumentele de bord si intoarce-te la cursul normal!

  1. Pana si lanul de porumb, pe care-l pomenesti, nu mai este muncit cum trebuie intucat forta de munca este afectata nu doar de COVID, cat de modul cum unii se incapataneaza sa abordeze COVIDul.

   Asa ca, te rog, fa-ti o infuzie de matase de porumb ca sa-ti cureti umorile si sa vezi limpede faptul ca Bursa face un mare serviciu cititorilor sai. 

   cine te obliga sa fii pe aici ? du-te la un oftalmolog , daca nu vezi si economie , finante , investitii !

   Nu-ti convine,plimba ursul!

  nu au murit destui oameni vaccinati?

  nu este dovedita statistic inutilitatea vaccinarii? 

  vreti sa nenorociti si copii? 

  DE CE NU VORBITI DE CRESTEREA IMUNITATII DOBANDITE PE CAI NATURALE/FIRESTI????? 

  PENTRU INDUSTRIA PHARMA SI ACOLITII SAI????

  CE DRKU FAC TOTI BOGATII LUMII CU BANII CASTIGATI DE PE URMA ACESTEI PANDEMII ARTIFICIALE???? 

  1. Pentru ca... in viziunea OMS, imunitatea dobandita pe cai naturale NU exista. Ea trebuie dobandita prin vaccin si dovedita cu o patalama emisa de conducatori, ca in statele cele mai oribil totalitare.

   Nu e vorba numai de bani. E vorba de o dictatura oribila la nivel mondial.  

  Secțiunea de comentarii bursa: locul ideal de manifestare pentru propagandiștii ruși, bolnavii psihici și adepții teoriilor conspiraționiste cu oculta, bill gates, pământul plat și mai nou vaccinul ucigaș.

  1. Dintre cele enumerate de tine, tu carei categorii ii apartii?

  Vaccinarea copiilor cu vaccinuri experimentale, pentru care nu-si asuma nimeni, nimic, este un act iresponsabil din partea parintilor. Daca un adult poate hotari pentru el insusi daca sa se intepe sau nu, in cazul unui copil sau tanar NU e acelasi lucru, e o responsabilitate majora.

  Numai un stat totalitar poate obliga oamenii sa se vaccineze desi nu doresc acest lucru.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro