Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Valdis Dombrovskis promite să reglementeze criptomonedele precum Libra

M.I.
Internaţional /

Valdis Dombrovskis (Sursa foto: Twitter)

Valdis Dombrovskis (Sursa foto: Twitter)

Criptomonedele ar putea avea un efect sistemic asupra stabilităţii financiare şi ar trebui reglementate de Uniunea Europeană, a declarat, marţi, viitorul comisar european pentru servicii financiare, Valdis Dombrovskis, informează Agerpres.

Cu prilejul audierii sale de către Parlamentul European, Valdis Dombrovskis a spus că ar trebui examinat impactul criptomonedelor asupra unor domenii precum stabilitatea financiară, stabilitatea monetară, protecţia datelor şi combaterea spălării banilor.

"Europa are nevoie de o abordare comună cu privire la criptomonedele precum Libra. Intenţionez să propun o nouă legislaţie în acest domeniu. Trebuie să reglementăm Libra, să o supervizăm în UE atât din punct de vedere al stabilităţii financiare cât şi al protecţiei investitorilor", a spus Dombrovskis europarlamentarilor.

În luna iunie a acestui an, reţeaua socială Facebook a anunţat că intenţionează să introducă o nouă criptomonedă, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăţilor digitale. Facebook susţine că Libra va fi susţinută de active reale, cum sunt depozitele bancare şi obligaţiunile guvernamentale, în ideea de a fi mai stabilă decât alte criptomonede precum bitcoin.

Potrivit lui Dombrovskis, proiectul Libra, chiar dacă nu este încă operaţional, ar putea reprezenta un risc la adresa stabilităţii financiare având în vedere amploarea sa, în condiţiile în care milioanele de utilizatori Facebook din Europa ar putea utiliza noua monedă digitală. Dombrovskis a adăugat că noile reglementări ar trebui să se concentreze pe apărarea stabilităţii financiare, protejarea consumatorilor şi abordarea riscurilor spălării banilor prin intermediul criptomonedelor.

În prezent, în Uniunea Europeană nu există reglementări specifice cu privire la monedele digitale, deoarece acestea au fost considerate prea mici pentru a pune în pericol sistemul financiar. Însă planurile celor de la Facebook au tras un semnal de alarmă astfel că în prezent blocul comunitar vrea să determine G20 să adopte măsuri globale cu privire la criptomonede.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS