VALENTIN IONESCU, ISF:Prin educaţie financiară putem îmbunătăţi performanţa economică a fiecăruia

Miscellanea / 19 noiembrie 2020

Prin educaţie financiară putem îmbunătăţi performanţa economică a fiecăruia

Institutul de Studii Financiare (ISF) va organiza, pe data de 24 noiembrie 2020, începând cu ora 12.00, Conferinţa Internaţională ISF 2020 "Noile generaţii de consumatori de servicii financiare - cum îi formăm, cum îi educăm".

Evenimentul se va desfăşura sub înaltul patronaj al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi va fi transmis online prin intermediul platformei Zoom.

Tema conferinţei va fi centrată în jurul unui subiect de mare actualitate: cum vor influenţa pandemia COVID-19 şi comunicarea online educaţia financiară şi noile generaţii de consumatori.

În această perioadă, în care pieţele financiare traversează schimbări fundamentale de paradigmă, educaţia financiară va avea un rol determinant, mai ales în formarea noilor generaţii de consumatori.

În acest context, există câteva subiecte esenţiale, aflate de altfel şi pe agenda OECD, care vor fi laitmotivul dezbaterilor ce vor avea loc în cadrul conferinţei organizate de ISF:

· Care ar trebui să fie modelele de educaţie financiară menite să sprijine consumatorii sau companiile în astfel de momente?

· Se pot menţine atât ritmul, cât şi calitatea demersurilor iniţiate de piaţă şi de autorităţile de reglementare pentru creşterea gradului de educaţie financiară?

· În ce măsură un proces unic şi susţinut de evaluare a competenţelor profesionale ale personalului din asigurări poate contribui la îmbunătăţirea relaţiei cu consumatorul de servicii de asigurări?

· Ce alternative există în plan internaţional pentru creşterea profesionalizării pieţelor financiare?

"Asistăm la o transformare accelerată a pieţelor financiare prin digitalizare şi prin acces facil la aproape toate produsele de asigurări, pensii, burse sau fonduri de investiţii. Milioanelor de consumatorii din România li se oferă o varietate de instrumente financiare complexe cu o gamă mare de opţiuni. Responsabilitatea şi riscul se mută către asiguraţi, investitori sau viitori pensionari. Dacă consumatorii sunt educaţi financiar vor avea mai multe şanse de a economisi şi de a se proteja de eventualele efecte adverse, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra situaţiei lor financiare şi asupra creşterii economice. Consider că prin educaţie financiară putem îmbunătăţi performanţa economică a fiecăruia, dar şi bunăstarea societăţii în general", a declarat domnul Valentin Ionescu, Preşedintele ISF.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Mai eliminati din hartii,daca iubiti natura si vreti relatii bune cu investitorii!Bonus ,e si pandemie iar DC lucreaza cu POSTa.O saptamana pana primesti un raspuns in Bucuresti>.

  Pt.o subscriere la PPL. printezi 5 pagini si scrii 25 de cuvinte..,sa circule hartiile.. 

  Începeți cu bancile

  Vedeti ce fgaceti cu firmele de asigurare. O crestere cu 25 la suta politelor RCA cum se justifica? Are nevoie cineva urgenta de bani si nu stie de unde sa-i ia????? Asa ca majoreaza politele obligatorii. Or fi avand cei de la firmele de asigurari ceve obligatii pentru alegerile din decembrie? Probabil.....

  1. Ar trebui facute mai domol asa cu un 5-6(maxim 10) la suta. Parca vedem iarasi ca o asigurare la un Logan devine mai scumpa decat valoarea masinii!!!!!

   prost e cine da , nu cine , cere !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro