DIGI Comunications

VALERIU GHEORGHIŢĂ:''Dacă o persoană a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, nu va mai face a doua doză cu acelaşi tip de vaccin''

G.U.
Miscellanea / 07 aprilie

''Dacă o persoană a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, nu va mai face a doua doză cu acelaşi tip de vaccin''

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că, pentru vaccinul AstraZeneca, frecvenţa reacţiilor adverse după cea de-a doua doză este "mult scăzută" comparativ cu prima doză, informează News.ro. "Dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu acelaşi tip de vaccin", adaugă el.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, astăzi, într-o conferinţă de presă, ce mesaj transmite oamenilor, având în vedere că săptămâna viitoare începe rapelul cu AstraZeneca în ţara noastră.

"Vor fi făcute recomandări în acest sens, la acest moment nu există date care să sugereze o creştere a riscului de evenimente adverse, dimpotrivă ştim că după cea de-a doua doză frecvenţa reacţiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză. Desigur că dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu acelaşi tip de vaccin. Nu este luată o decizie, nu se modifică schema de vaccinare. Agenţia Europeană a Medicamentului a menţionat că nu sunt date disponibile pentru cea de-a doua doză, cu siguranţă în urma şedinţei pe care o vom avea vom stabili şi această strategie", a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat, astăzi, că formarea unor cheaguri de sânge este necesar să fie înregistrată drept un efect secundar "foarte rar" al vaccinului AstraZeneca-Oxford, relatează AFP.

EMA a stabilit "o legătură posibilă cu cazuri foarte rare de cheaguri de sânge neobişnuite şi un nivel de trombocite scăzut", anunţă agenţia cu sediul la Amsterdam într-un comunciat.

Însă raportul între beneficii şi riscuri rămâne pozitiv, subliniază agenţia.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Mai bine taceai si (probabil) medic rămâneai.

  Pai, daca dezvoltă vreunul tromboză după prima doza, mai vine să-și facă și rapelul cu alt vaccin??? Nu se mai vaccineaza nici drku, nici aia care a făcut tromboză nici 90% din neamul lui care află de eveniment.

  Think about it! 

  _le lângă dureri gripale am avut.-.

  _dureri cefalee  

  _dureri in ambele părți a tâmplei.  

  _am făcut oare cheaguri de Tromboză?

  -unde să mă duc pt. a știi ce reacții adverse am suferit  

  1. Nu te duci nicăieri. Bei un ceai și spui o rugăciune. Și dont forget - "beneficiile sunt mai mari decât riscurile' Bill Gates vrea sa vaccineze întreaga planetă pentru a avea privilegiul de a ieși din case

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro