VALERIU GHEORGHIŢĂ:"Am devansat termenul pentru administrarea dozei de booster de la şase luni la patru luni"

S.B.
Miscellanea / 13 ianuarie

"Am devansat termenul pentru administrarea dozei de booster de la şase luni la patru luni"

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, joi, devansarea dozei de booster, de la şase luni la patru luni, iar această modificare va fi disponibilă din data de 17 ianuarie, informează news.ro.

"Sunt câteva modificări pe care le-am decis în această săptămână şi anume prima, care considerăm că este importantă, este legată de devansarea termenului de administrarea dozei de booster de la şase luni la patru luni pentru toate tipurile de vaccinuri efectuate în momentul de faţă în România. Ca atare, toate persoanele care au cel puţin patru luni de la prima schemă de vaccinare completă, pot să meargă să efectueze doza de booster, tocmai pentru a da posibilitatea de a completa schemele de vaccinare în momentul de faţă pentru că ştim datele ştiinţifice ne arată o protecţie sporită, o refacere dacă vreţi a eficienţei vaccinărilor faţă de infecţia cu varianta

El a explicat şi de ce a fost ales acest prag de patru luni.

"Ne-am uitat la ce se întâmplă în celelalte ţări europene, majoritatea au ales două praguri de trei luni sau de patru luni. Am decis să optăm pentru pragul de patru luni pentru că datele ştiinţifice ne arată că protecţia faţă de varianta Omicron începe să scadă destul de mult după cea de-a patra lună de la prima schemă de vaccinare. Şi un al doilea lucru important este legat de faptul că din punct de vedere al efectului imunologic practic mai devreme de patru luni se pierde efectul de booster real pe care o doză de vaccin o are asupra răspunsului imun. Şi atunci practic am optat pentru această devansare de două luni pentru a ajunge la patru luni perioada de la care o persoană poate să-şi efectueze doza de booster. Această modificare va fi disponibilă începând de luni 17 ianuarie, practic de luni, toate persoanele care au minim patru luni de la prima schemă de vaccinare, se pot prezenta pentru efectuarea dozei de booster, incluzând aici toate persoanele de peste 12 ani", a mai declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a menţionat că rămân valabile recomandările legate de tipul de vaccin care se fac la doza booster.

"Se menţin aceleaşi recomandări legate de tipul de vaccin care se efectuează la doza de booster şi anume persoanele care la prima schema de vaccinare au efectuat un vaccin pe bază de ARN mesager pentru booster vor putea opta doar pentru un vaccin pe bază de ARN mesager. De asemenea, persoanele care au efectuat la prima schemă Astrazeneca vor putea opta la Booster pentru unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN mesager. Singura diferenţă este la persoanele care au primit o doză de vaccin Johnson and Johnson care pot opta la booster la cerere pentru a efectua acelaşi tip de vaccin adică Johnson. Recomandarea noastră fermă este de a se administra un vaccin pe bază de ANR mesager la booster, în cazul celor care au fost vaccinaţi la prima doză cu Johnson pentru că efectul imunogen este superior", a transmis Valeriu Gheorghiţă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Gheorghi, dacă tot găsiți mai puțini clienți pentru "boosterizat" de ce nu devansați aplicarea pentru un booster în fiecare lună? Sunt totuși 120 milioane de doze și o masă critică de cobai docili care abia așteaptă.

    1. Ai si o sursa pentru sutele alea de milioane de doze?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro