Valeriu Zgonea, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

M.I.
Anticorupţie /

Valeriu Zgonea

Valeriu Zgonea

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, informează Stirileprotv.ro.

Decizia instanţei nu este definitivă.

La ultimul termen al procesului, din 20 ianuarie, un procuror de la DNA a cerut ca Zgonea să fie condamnat la o pedeapsă orientată spre mediu, cu circumstanţe agravante, transmite Agerpres.

În ultimul cuvânt în faţa instanţei, Valeriu Zgonea a spus că este nevinovat şi a cerut să fie achitat.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi era vicepreşedinte al PSD, Zgonea a acceptat promisiunea făcută de Dumitru Dobrică, consilier judeţean în Buzău, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii fiicei acestuia într-o importantă funcţie publică.

Ulterior, Zgonea a primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Tu colegul lui Mihai Viteazul, să fii Rob-Legat-de-Glie... la JiLAVA așa cum colegul tău i-a legat de GLIE pe nu câțiva, ci foarte mulți... stră-stră-stră tataie de-ai mei ( olteni și ei ). Da' și tov. ION Ilici Ilici-escu ( șăfu' tău) e de vină cu comuniștii lui, cu Lenin, cu Marx că nu s-au opus lui Mihai Viteazul pt. exploatarea omului de către om. Vedeți oameni buni.?! Dumnezeu nu doarme... monitorizează și pedepsește..! .Ce ADN, ce Dii-în-COT.! . Dar din păcate, nu poate să intre în Casa Poporului a lui Ceaușoiu... e prea bine păzită.? Sau poate umblă Satana pe acolo.?!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS