Vameşii cu vile vor fi verificaţi

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 23 iunie 2004

127 de lucrători vamali au fost depistaţi de organele de anchetă şi alţi 107 sînt suspectaţi de fapte de corupţie

Vameşii care deţin vile vor trebui să justifice provenienţa fondurilor necesare construirii acestora, a anunţat, ieri, ministrul delegat pentru coordonarea activităţii de control, Ionel Blănculescu, în cadrul unor dezbateri dedicate luptei antifraudă. "Toţi cei care deţin astfel de bunuri vor trebui să ne explice cum le-au obţinut", a afirmat Ionel Blănculescu.

În urma acţiunilor Autorităţii Naţionale de Control, au fost depistaţi sau sînt în curs de cercetare 124 de vameşi. Pe lîngă aceştia, se află sub directa supraveghere a ANC şi a serviciilor speciale un număr de 107 vameşi suspectaţi de fapte de corupţie, care au prejudiciat bugetul de stat. Pentru ca astfel de cazuri să fie întîlnite tot mai rar, ANC a introdus, la nivelul Autorităţii Naţionale a Vămilor, respectiv al birourilor vamale din punctele de trecere a frontierei, formularul "Plîngere pentru nerespectarea Codului de Conduită şi Disciplină al personalului vamal". De asemenea, instituţia condusă de Ionel Blănculescu a luat măsuri pentru asigurarea supravegherii vamale la nivel teritorial, prin înfiinţarea echipelor mobile. În completarea acestora, ANC iniţiază acţiuni de control al comisionarilor vamali.

Cu privire la reforma instituţională a activităţii vamale, ANC a elaborat un proiect de hotărîre de guvern destinat înfiinţării Institutului Naţional Vamal. Motivaţia principală pentru constituirea unei astfel de instituţii este asocierea acestui sector cu ideea de vulnerabilitate.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro