Vânzări de criptomonede confiscate în dosare penale

A.P.
Miscellanea /

Vânzări de criptomonede confiscate în dosare penale

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a vândut la licitaţie 0,97 % dintr-o unitate Ethereum cu 2160 de lei, potrivit site-ului ANABI. Au fost 67 de oferte, iar în ultimele minute ale licitaţiei preţul a crescut de la 1.552 de lei la 2.160 de lei, potrivit g4media.

Pe piaţa liberă o criptomonedă Ethereum se vinde cu 2474 de lei. În octombrie, ANABI a vândut tot 0,97 % dintr-o unitate Ethereum cu 1670 de lei şi 0,62 % dintr-un Bitcoin cu 30.535 de lei. Acum, preţul Bitcoin a ajuns la un maxim de 19.900 de dolari.

Criptomonedele vândute de ANABI au fost confiscate de procurori în dosare penale. La începutul lui octombrie acest an, a fost o premieră pentru ANABI să vândă criptomonede puse sub sechestru în dosare penale.

Potrivit legii, ANABI cere acordul inculpaţilor pentru vânzarea anticipată a bunurilor puse sub sechestru în dosare penale, înainte de o sentinţă definitivă. Dacă aceştia nu acceptă, atunci ANABI merge la judecător. Magistraţii au început să înţeleagă rolul agenţiei şi dispun valorificarea anticipată a bunurilor.

Potrivit directorului ANABI, Cornel Călinescu, procedura de valorificare anticipată este în interesul tuturor, inclusiv al inculpatului. Dacă bunul este vândut imediat după indisponibilizare, la un preţ bun, banii sunt puşi în contul unic al agenţiei şi aduc o dobândă. La finalul procesului, dacă inculpatul este găsit vinovat şi i se confiscă bunurile, banii merg la trezoreria statului. Dacă, dimpotrivă, inculpatul este achitat, el primeşte banii.

Ce sunt criptomonedele. Potrivit ethereum.org, Ethereum a fost lansat în 2015. "Ca alte blockchainuri, Ethereum are o criptovalută nativă, numită ether (ETH). ETH este o monedă digitală. Este exclusiv digitală şi poate fi trimisă instant oricui, oriunde în lume. Fondul disponibil de ETH nu este controlat de vreun guvern sau vreo companie - este descentralizat şi este limitat. Oameni din întreaga lume folosesc ETH pentru a face plăţi, ca purtător de valoare sau garanţie".

Potrivit bitcoin.org, "bitcoin este o reţea consensuală ce oferă un nou sistem de plată şi bani complet digitali. Este primul sistem de plată peer-to-peer descentralizat susţinut de utilizatorii săi fără o autoritate centrală sau intermediari. Din perspectiva unui utilizator, Bitcoin reprezintă în mare bani cash pentru Internet".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro