Varianta omicron a SARS-CoV-2 este extrem de transmisibilă şi necesită o acţiune urgentă, avertizează G7

S.B.
Miscellanea / 29 noiembrie 2021

Varianta omicron a SARS-CoV-2 este extrem de transmisibilă şi necesită o acţiune urgentă, avertizează G7

Noua variantă omicron a SARS-CoV-2, "extrem de transmisibilă", necesită o "acţiune urgentă", avertizează luni miniştrii Sănătăţii din statele membre G7, la finalul unei reuniuni de urgenţă convocată de către Guvernul britanc, care deţine preşedinţia rotativă a oragizaţiei, informează news.ro.

"Comunitatea internaţională se confruntă cu ameninţarea unei noi variante extrem de transmisibile a covid-19, care necesită o acţiune urgentă", apreciază miniştrii într-un comunicat comun, publicat la finalul reuniunii.

Miniştrii Sănătăţii din Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite s-au reunit luni la Londra pentru a "discuta despre evoluţia situaţiei omicron", a anunţat într-un comunicat Ministerul britanic al Sănătăţii.

"Miniştrii au salutat munca exemplară a Africii de Sud, care a ştiut să detecteze şi să-i alerteze pe ceilalţi", adaugă ei, referindu-se la această ţară din Africa australă care a identificat această nouă variantă a noului coronavirus şi care şi-a exprimat, apoi, regretul faţă de restricţii care i-au fost impuse de către alte ţări.

Statele membre G7 "au recunoscut totodată pertinenţa strategică a asigurării accesului la vaccinuri" prin "pregătirea" ţărilor să primească vaccinuri, prin furnizarea unei "asistenţe operaţionale, dând curs angajamentelor noastre în privinţa donaţiilor, prin lupta împotriva dezinformării privind vaccinurile şi prin susţinerea cercetării şi dezvoltării".

Membrii G7 se angajează, de asemenea, "să continue să acţioneze în colaborare strânsă cu OMS şi partenerii internaţionali în vederea împărtăşirii informaţiilor şi supravegherii omicron".

"Miniştrii s-au angajat să se reunească din nou în decembrie", conchid ei.

Această declaraţie intervine în contextul în care varianta omicron a fost depistată în mai multe ţări şi mai ales în Europa - între alte ţări în Olanda, unde s-au identificat 14 cazuri, dar şi în Germania, Italia şi Regatul Unit.

În Franţa s-au identificat opt cazuri, care se află în curs de verificare în vederea unei eventuale confirmări a unei contaminări cu noua tulpină.

Această variană nouă a SARS CoV-2 a fost identificată mai întâi în Africa de Sud şi a determinat mai multe ţări europene şi din lume să-şi închidă frontierele unor ţări din Africa australă - Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic, dar şi Zambia, Malawi sau Angola, în unele cazuri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Miniştrii s-au angajat să se reunească din nou în decembrie"

    Unii se plimba sa gaseasca "solutii", altii sunt tinuti cu forta in tarcuri in asteptarea "solutiilor". 

    Cum bine nota si av Piperea, populatia psihizata devine infantilizata si inghite cu lingurita sau mai nou cu polonicul orice i se serveste.

    Cu asa atitudine, nu doar ca se lasa bagata in tarcuri, dar chiar acolo pare ca ii este locul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9210
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8330
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0392
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8375
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.1646

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro