Abonament gratuit

Varujan Vosganian vrea ca angajaţii tuturor firmelor să poată beneficia de şomaj tehnic

C.B.
Miscellanea /

Varujan Vosganian

Varujan Vosganian

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, cere anularea articolului din OUG 30/2020 care prevede că de şomaj tehnic beneficiază doar angajaţii firmelor care nu au capacitatea financiară de a achita plata tuturor salariilor.

El susţine că prin prevederile articolului respectiv "numai firmele care trăiesc de azi, pe mâine, care şi-au cheltuit banii sau i-au scos din firmă, beneficiază de ajutor şi nu firmele cu bonitate, care au linii de credit, care au fost precaute şi şi-au creat rezerve".

Vosganian consideră că prin eliminarea acelui articol "firmele româneşti pot beneficia în mod real de susţinerea de care au atâta nevoie".

"Când spunem că dorim să contracarăm efectele economice ale crizei de coronavirus şi să ajutăm firmele aflate în dificultate trebuie să fim serioşi şi responsabili, să nu umblăm cu tertipuri care să amăgească mediul de afaceri şi să fie făcute doar ca să dea bine în faţa opiniei publice", a scris Vosganian, miercuri, pe Facebook.

Deputatul ALDE argumentează că, potrivit aceluiaşi alineat, "Guvernul oferă finanţare doar pentru 75% dintre salariaţii firmelor aflate în dificultate din cauza epidemiei, restul de 25% dintre angajaţi n-au decât să-şi piardă locul de muncă şi să se ducă de tot acasă".

"De ce? Păi nu spuneam că nimeni nu trebuie să-şi piardă locul de muncă din cauza epidemiei? Ar fi interesant de ştiut ce explicaţie oferă Guvernul la faptul că un bar cu 10 salariaţi care şi-a încetat activitatea primeşte imediat şi integral susţinerea de 75% din salariu pentru angajaţi, iar o fabrică de textile cu sute de angajaţi, aflată în aceeaşi situaţie, trebuie mai întâi să dovedească faptul că nu are o leţcaie şi apoi să aleagă dintre salariaţi un sfert pe care să-l dea afară", a adăugat Vosganian.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iar ai aparut?

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

13 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8344
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0836
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4894
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3431
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.5118

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie