VASILE DÎNCU:''România datorează integrarea sa euro-atlantică şi Armatei''

G.U.
Politică / 30 noiembrie 2021

''România datorează integrarea sa euro-atlantică şi Armatei''

România datorează integrarea sa euro-atlantică şi Armatei, care este cea mai avansată componentă de modernitate din societatea noastră, transmite ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, în mesajul de Ziua Naţională a României, informează Agerpres.

"Prin eforturile dumneavoastră şi ale multora dintre cei care se află în rezervă şi în retragere, Armata română este cea mai avansată componentă de modernitate din societatea noastră. În foarte mare măsură, putem spune că faptul că suntem membri ai NATO a ajutat Armata să meargă înaintea societăţii", declară Dîncu, potrivit site-ului Ministerului Apărării Naţionale.

Acesta spune că România datorează integrarea sa euro-atlantică şi Armatei, care a găsit cadenţa necesară unei transformări profunde şi relevante, asigurând atuuri importante în eforturile depuse pe parcursul demersurilor de aderare la NATO şi Uniunea Europeană.

"De aceea, privim, de Ziua Naţională, cu mare încredere spre viitor. România, ca stat membru NATO şi UE, are un potenţial extraordinar de a arăta lumii întregi că îşi face temele şi este pregătită pentru decizii curajoase, mai ales într-un mediu absolut volatil de securitate", arată Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării mai arată că mandatul său va fi unul de continuitate şi consolidare a importantelor proiecte aflate în derulare, în paralel cu implementarea unei politici de management focalizate pe cea mai redutabilă resursă a armatei noastre - oamenii.

"Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeaşi forţă, pentru că ele sunt menite să crească substanţial capacitatea de apărare a ţării noastre. Prin măsurile de reorganizare şi modernizare instituţională, prin programele de creştere continuă a nivelului profesional al personalului, prin capacitatea de a sprijini celelalte instituţii ale sistemului naţional de apărare, Armata României va continua să se afle în avangarda eforturilor de reclădire a prestigiului naţional", se arată în mesajul ministrului.

În ceea ce priveşte contextul pandemic cu care ne confruntăm, Dîncu dă asigurări că militarii vor rămâne concentraţi pe sprijinirea, cu toate mijloacele posibile, a eforturilor naţionale pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

"Sistemul medical militar, aviaţia militară, dar şi toate celelalte structuri acţionale ale armatei noastre vor fi la datorie alături de populaţie şi de autorităţile centrale şi locale care acţionează pentru depăşirea acestei pandemii", a mai transmis Dîncu.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Poate greșesc dar parcă peste 90% din bugetul armatei dispar pe salarii si pensii!

  Noi românii niciodată nu am avut armata ! Avem doar multi, prea mulți generali care se joacă de-a armata! Am facut militarie un an și 4 luni la geniu si nu ne-a învățat nimeni cum se folosește o grenada! 

  Armata actuală nu are nevoie de generalul " pas de defilare" de azi consumator inutil de bani!

  Armata are nevoie de tehnică de luptă avioane,frîne militare și ceva tancuri! Cu excepția celor vreo 500 de tanchisti restul angajaților civili!Fără generali! 

  1. drone militare...

  & Vasile Dîncu cere ca poeții pentru bugetul armatei , de la România, ca să o apere, că militarilor nu le mai place la cules de porumb și la GAZ-uri, ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

17 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9440
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3296
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7390
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9242
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3930

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro