"Atacul Rusiei asupra Ucrainei trebuie să înceteze"

VASILE DÎNCU:"Atacul Rusiei asupra Ucrainei trebuie să înceteze"

S.B.
Politică #Adevărul - prima victimă / 2 martie 2022

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, s-a aflat, miercuri, alături de ministrul apărării al Republicii Federale Germania, Christine Lambrecht, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în cadrul evenimentului acesta declarând că atacul Rusiei asupra Ucrainei trebuie să înceteze, iar dialogul şi diplomaţia trebuie să devină principalele instrumente pentru a rezolva orice disensiune, informează news.ro.

Trebuie să continuăm să ne întărim securitatea şi să ne modernizăm forţele armate, pericolul este aici, foarte aproape de graniţele noastre", a mai spus ministrul Apărării.

Vasile Dîncu a declarat, despre contribuţia Germaniei la asigurarea securităţii României şi la întărirea Flancului estic al NATO, într-o perioadă în care securitatea europeană este grav ameninţată, reprezintă de fapt esenţa alianţei.

"Anul 2022 este un an special, în contextul în care se împlinesc 30 de ani de la semnarea tratatului de prietenie cu Germania", a spus ministrul.

Vasile Dîncu s-a referit la declaraţia Cancelarului Olaf Sholtz, care afirmase că "nu vom accepta folosirea forţei ca instrument politic. "România susţine cu tărie acest principiu, pacea în Europa a fost destabilizată de acţiunea flagrantă şi barbară a Federaţiei Ruse, de a rescrie arhitectura europeană de securitate, de aceea suntem în situaţia în care principiile internaţionale sunt încălcare ăn mod vădit".

"Atacul Rusiei asupra Ucrainei trebuie să înceteze, iar dialogul şi diplomaţia trebuie să devină principalele instrumente pentru a rezolva orice disensiune, având respect pentru integritatea teritorială a naţiunilor suverane şi respectul dreptului internaţional", a mai spus Dîncu.

Ministrul Apărării a arătat că s-a deplasat, recent, alături de premierul Ciucă, la graniţa de nord cu Ucraina, şi a fost "profund impresionat de bătrâni, femei şi copii care s-au refugiat în ţara noastră şi au lăsat în urmă taţii şi soţii care sunt nevoiţi să lupte pentru a respinge agresiunea armată a Rusiei".

"Speranţele şi le pun, cu toţii, în noi. Guvernul României face tot ce este posibil pentru ca aceşti oameni să fie bineveniţi în România, în Uniunea Europeană, să aibă spaţii de cazare corespunzătoare, haine, mâncare, asistenţă meicală, să se simtă în siguranţă", a mai declarat ministrul Apărării, el salutând mobilizarea societăţii civile din România.

"Vecinii noştri au solicitat sprijin din partea comunităţii internaţionale pentru ca forţele armate să poată rezista şi să poată respinge atacurile Federaţiei Ruse. Am văzut o extraordinară mobilizare din partea statelor NATO, a statelor UE, dar şi a ţărilor din afara spaţiului euroatlantic, pentru a sprijini cu echipamente militare, letale şi neletale, Ucraina. Germania şi România se află printre aceste state", a mai afirmat ministrul.

"Trebuie să continuăm să ne întărim securitatea şi să ne modernizăm forţele armate. Este responsabilitate noastră pentru generaţiile viitoare. Pericolul este aici, foarte aproape de graniţele noastre", a mai spus Vasile Dîncu.

Potrivit MApN, în prezent, detaşamentul german dislocat în România este format din aproximativ 75 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi şase aeronave Eurofighter Typhoon, care execută, alături de militarii Forţelor Aeriene Române şi Forţelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului 2021 alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii, în baza Declaraţiei comune privind interoperabilitatea aeronavelor Eurofighter Typhoon pentru executarea în comun a misiunilor de poliţie aeriană.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. putin...la loc comanda! ti-a ordonat securistul de dancu!

  Asa este,du-te in Rusia si impune-i lui Putin,bate cu pumnul in masa,n-ai ambitie,hai ca ai cu cine sa te intelegi!

  Dl. Dâncu, atacul Rusiei asupra Ucrainei o sa inceteze pe Prut. De acolo o sa "negocieze" cu Romania. Poate o sa te duci chiar dmn-ta la "negocieri" cu ei si o sa'ti zica asa: americanii sa plece de unde au venit sau va bombardam. Asa ca ai timp sa pregatesti de pe acum "tratativele", sa nu zici ca nu ai stiut.

  1. Ce tratative sa pregateasca?Vor fugi toti ca niste sobolani.

   La Saigon si Kabul nu au mai ramas locuri libere pe scaune in avioane.

   Ei vor fugi, iar noi vom strange molozul. 

  In timp ce ucranianii mor dar rezista impotriva Imperiului Rus al unui

  KBG ist turbat...mai sus au bolborosit vorbe, 5 ticaloși. rusine lor! ar trebui sterse asemenea comentarii

  lipseste insă cel cu "semnează coment cretine' ' bancheru(?) Ban-Cher-Valu 

  1. In vreme de razboi defetiștilor de tipul celor

   5 TICALOSI de mai sus

   ,ar trebui sa l-i se scurteze limbile (de catre doctor Ciomu).  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro