Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

VENEZUELA, NICOLAS MADURO :Acţiunile lui Juan Guaido, pasibile de închisoare

V.I.
Internaţional /

Juan Guaido (Sursa foto: Twitter)

Juan Guaido (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a sugerat că liderul opoziţiei Juan Guaido ar putea ajunge la închisoare ca urmare a faptului că s-a autoproclamat preşedinte interimar, scrie The Guardian.

Vorbind în faţa unor susţinători, luni seara, Maduro s-a întrebat cât va continua Guaido cu acest "mandat virtual".

"Până în 2025? Sau până când va ajunge la închisoare la ordinul Curţii Supreme", a afirmat Maduro, 2025 fiind anul în care i se încheie mandatul curent.

Diplomaţii occidentali s-au arătat surprinşi că la aproape două săptămâni de când s-a autoproclamat preşedinte, Guaido încă este în libertate. Mulţi au considerat că acest lucru se datorează avertizărilor din partea SUA, care a informat că orice decizie împotriva sa va avea consecinţe. John Bolton, consilierul pe securitate naţională al Casei Albe, a declarat că violenţa sau intimidarea lui Guaido sau a altor lideri ai opoziţiei "reprezintă un asalt asupra statului de drept şi va fi întâmpinat cu un răspuns pe măsură".

Madridul, Londra, Parisul şi alte capitale europene l-au recunoscut luni pe opozantul Juan Guaido drept preşedinte al Venezuelei, după expirarea unui ultimatum dat lui Nicolas Maduro, care a refuzat să convoace noi alegeri prezidenţiale. Rusia, unul dintre principalii aliaţi ai lui Maduro, a denunţat imediat această recunoaştere a lui Guaido de către europeni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS