Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Venitul băncii Garanti BBVA a crescut cu aproape 4% în prima jumătate a anului

J.P.
Miscellanea /

Venitul băncii Garanti BBVA a crescut cu aproape 4% în prima jumătate a anului

Venitul net al băncii Garanti BBVA a crescut cu aproape 4% în primul semestru, la 209,1 milioane lei, faţă de prima jumătate a anului 2019, în timp ce profitul net realizat în primele şase luni ale acestui an a fost de 55,3 milioane lei, conform news.ro.

Grupul Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piaţa locală, care reuneşte Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing şi Garanti BBVA Credite de Consum, a înregistrat venituri nete de 263,1 milioane lei în prima jumătate din 2020.

În perioada ianuarie-iunie 2020, volumul total al creditelor grupului a ajuns la 8,66 miliarde lei, în timp ce activele totale au fost de 12,03 miliarde lei.

"La nivel individual, Garanti BBVA a înregistrat un venit net de 209,1 milioane lei, cu o creştere de 3,8% faţă de rezultatul din prima jumătate a anului 2019. Profitul net realizat în primele şase luni ale anului 2020 a fost de 55,3 milioane lei", a anunţat joi grupul, care arată că portofoliul de clienţi a crescut cu 1,4%, la peste 426.000.

În această perioadă caracterizată de incertitudine, volumul depozitelor a crescut cu 15,6% în cazul clienţilor individuali şi cu 14,3% în cazul clienţilor IMM.

Ufuk Tandoğan, CEO al Grupului Garanti BBVA România: "2020 este un an plin de provocări, diferit de oricare altul din ultimul deceniu. Strategia noastră de a favoriza o creştere sănătoasă şi organică, şi nu o expansiune pe termen scurt, riscantă, ne-a plasat într-o poziţie puternică în această perioadă incertă. Prin urmare, modelul nostru solid de afaceri ne-a permis să ne adaptăm rapid la noul context şi să luăm deciziile adecvate. De asemenea, o parte semnificativă a angajaţilor grupului lucrează în continuare de acasă, deoarece ne menţinem poziţia prudentă şi continuăm să acordăm prioritate sănătăţii echipei şi comunităţii noastre".

În primele şase luni ale anului, reţeaua POS a crescut cu 17%, până la 14.085 de unităţi, ca parte a eforturilor băncii de a asigura tranzacţii sigure pentru clienţii săi. Numărul total de carduri a ajuns în aceeaşi perioadă la 306.698.

În primul semestru, cele două instituţii financiare nebancare ale grupului, care operează în domeniul leasingului şi al creditelor de consum, au înregistrat, de asemenea, rezultate bune, cu un venit net cumulat de 54 de milioane de lei şi un profit net cumulat de 13,1 milioane lei, la sfârşitul lunii iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie