Veniturile Allview din activităţi recurente au crescut cu peste 55%, în semestrul 1 din 2021

J.P.
Piaţa de Capital / 12 august 2021

Veniturile Allview din activităţi recurente au crescut cu peste 55%, în semestrul 1 din 2021

Profitul net a fost de peste 972.000 de euro, în creştere cu 62.74 % faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, pe acest segment de business, conform unui comunicat remis redacţiei

Cifra de afaceri realizată din aceste activităţi recurente (vânzarea de dispozitive electronice) pe primele şase luni a urcat la 13,58 milioane de euro.

Pentru 2022, Allview anunţă deschiderea unei noi linii de business, care va contribui la creşterea cifrei de afaceri, pe următorii trei ani.

Braşov, 12 august 2021. Allview (Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW) a înregistrat, în primul semestru al anului 2021 (S1), o cifră de afaceri de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei), din vânzarea de dispozitive electronice, respectiv un profit net de 972.000 de euro (4,78 milioane lei) pe acest segment de business ce reprezintă activităţile de bază ("core activities") ale companiei. Atât cifra de afaceri, cât şi profitul net se situează peste previziunile bugetare pentru prima jumătate a acestui an, prezentate în memorandumul de listare a acţiunilor la BVB, arătând că producătorul IT&C din Braşov are premise excelente pentru depăşirea obiectivelor de venit şi profitabilitate anuale.

Faţă de perioada similară din 2020 şi cu referire la linia de business principală a companiei (dispozitive electronice), creşterea cifrei de afaceri în S1 2021 a fost de 55,20%, iar în cazul profitului net, avansul a fost de 62.74%. În ceea ce priveşte marja netă de profit, aceasta a urcat la 7,16%, în S1 2021, comparativ cu cea înregistrată în S1 2020 (6,83%).

Creşterea activităţii de bază a Allview - producţia de electronice a companiei (telefoane mobile inteligente, televizoare, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri şi alte gadgeturi) - înregistrată în S1 2021, confirmă evoluţia ascendentă a acesteia, reflectată şi la finele anului 2020, când a fost cu 20% mai mare decât în 2019, respectiv cu 36% faţă de 2018.

În S1 2020, cifra de afaceri totală a companiei s-a situat la 53,57 milioane de euro (263,27 milioane de lei), dar nivelul atins în acel interval s-a datorat unei conjuncturi de business favorabile în afara activităţii de bază a companiei. Astfel, pe fondul pandemiei COVID-19, Allview a ajutat, pe baza relaţiilor îndelungate cu furnizori din China, la procurarea de echipamente medicale, aflate la mare căutare de către parteneri din sistemul public şi privat din România. Experienţa de aproape 20 de ani pe piaţă a demonstrat încă o dată că Allview are o echipă experimentată, ce poate valorifica rapid oportunităţile nou-apărute, dar previziunile de creştere a rezultatelor financiare ale companiei se referă la linia de business principală, producţia de dispozitive electronice.

"Rezultatele pe primele şase luni ale acestui an atestă evoluţia excelentă a vânzărilor de produse electronice Allview, pe care le dezvoltăm în permanenţă, anticipând direcţiile pieţei. Ne bucurăm că eforturile noastre în direcţia dezvoltării de produse inovatoare şi de ultima generatie din punct de vedere tehnologic sunt apreciate de clienţii noştri. Pe de altă parte, în 2021, confirmarea performanţelor noastre a venit şi dinspre piaţa de capital. Suma atrasă prin plasamentul privat de acţiuni, din aprilie, ne permite accelerarea proiectelor de dezvoltare sub umbrela conceptului Touchless, fiind convinşi că interacţiunea cu dispozitivele electronice fără atingere se va generaliza în următorii ani, îmbunătăţind experienţa utilizatorilor şi conferind noi valenţe tehnologiei care ne înconjoară. În plus, listarea acţiunilor, sub simbolul ALW, va adăuga un capital de imagine demersurilor noastre de a atrage cele mai bune talente în echipă, de a accede pe noi direcţii de dezvoltare şi de a ne extinde prezenţa pe pieţe externe", a declarat Lucian Peticilă, fondator şi director general al Allview (Visual Fan SA).

Pentru lunile rămase din 2021, Allview continuă să urmărească atingerea statutului de lider pe piaţa românească de Smart TVs cu Android TV şi Google Assistant integrat şi consolidarea poziţiei pe piaţa telefoanelor inteligente. La atingerea acestor obiective vor contribui şi lansarea gamei de Smart TV-uri ePlay 7100, cu tehnologia Far Field Voice Control, şi a noii game de smartphone-uri Soul X8, care împreună cu căştile wireless şi AVI integrează un sistem ce permite controlul vocal în limba română, fără atingere.

Pentru 2022, "dorim să dezvoltăm şi să promovăm o nouă gamă de produse şi servicii, o nouă linie de business, prin care ne propunem să aducem digitalizarea la un alt nivel în casele utilizatorilor. Premisele pe care se bazează noua gamă sunt: (1) tendinţele actuale ale pieţei, în care lumea va fi modelată de conceptul Industry 4.0, care presupune interconectarea tuturor dispozitivelor şi a sistemelor smart existente; (2) necesitatea de a combate efectele încălzirii globale şi de a asigura un mod de dezvoltare economică sustenabil, prietenos cu mediul: şi (3) preocuparea globală pentru îmbunătăţirea sănătăţii oamenilor, afectaţi de obezitate şi de incertitudinile legate de calitatea hranei intens procesate pe care o consumă. Produsele şi servicile Allview vor aduce un răspuns la aceste provocări, consolidând poziţia companiei pe piaţa IT&C", anunţă Lucian Peticilă.

Pe piaţa de capital, Allview îşi propune menţinerea unui nivel de motivare ridicat pentru investitori, atât prin creşterea performanţelor financiare, cât şi prin derularea recurentă de majorări de capital. Astfel, compania are în vedere operaţiuni recurente de capitalizare a profitului prin distribuirea de acţiuni gratuite, dar şi majorări viitoare cu aport, prin care vizează susţinerea strategiei de dezvoltare, atât la nivel intern cât şi internaţional.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro