Veniturile din vânzări ale Antibiotice au crescut cu 2% în primul trimestru

E.D.
Companii #Sănătate /

Producătorul farmaceutic Antibiotice Iaşi (ATB) a înregistrat în primul trimestru vânzări de la 60,55 milioane lei, în creştere cu 2% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit raportului trimestrial al companiei.

În primele trei luni ale anului trecut, Antibiotice a avut venituri din vânzări de 59,44 milioane lei. Profitul net al companiei a crescut la 5,270 milioane lei, în principal datorită profitului înregistrat în activitatea de exploatare.

"Continuând strategia companiei din ultimii ani, axată pe consolidarea poziţiei de principal producător de antiinfecţioase şi valorificarea superioară a întregului portofoliu de produse, politicile comerciale şi de promovare aplicate în primele 3 luni ale anului au fost orientate spre direcţionarea bugetelor comerciale către produsele de interes pentru companie, precum şi spre optimizarea stocurilor din distribuţie şi circuitele din farmacii", se arată în comunicatul producătorului.

Astfel, Antibiotice a înregistrat în primul trimestru o creştere a vânzărilor de 3% pe piaţa internă (ieşirea produselor Antibiotice din distribuţie), la 68 milioane lei.

Această creştere a fost determinată în principal de majorările semnificative ale vânzărilor atât către spitale, cât şi către farmacii pentru medicamente din arii terapeutice precum: tract digestiv (+36%), sistem musculo-scheletic (+24%), preparate dermatologice (+17%), sistem cardiovascular (+13%), al căror portofoliu a fost dezvoltat cu precădere în ultimii ani.

În perioada menţionată, Antibiotice lansat opt produse noi: două din clasa tract digestiv, un produs din clasa aparat genito-urinar, două produse oncologice şi trei produse din clasa sistem nervos central.

De asemenea, în vederea susţinerii vânzărilor pentru anul 2014, în primul trimestru Antibiotice a obţinut un număr de 13 reautorizări a produselor pe piaţa internă şi 22 de APP-ri (autorizaţii de punere pe piaţă) pentru pieţele internaţionale.

"Acest lucru creează premizele creşterii veniturilor din vânzări, cu perspective favorabile de realizarea a cifrei de afaceri propusă pentru anul 2014, de 340 milioane lei, din care export de 95 milioane lei (în creştere cu 7% faţă de 2013)", menţionează sursa citată.

În primele trei luni, producătorul a angajat 15 persoane atât pentru înlocuirea salariaţilor pensionaţi, cât şi pentru dezvoltarea unor structuri strategice din cadrul activităţilor Promovare - Comercial şi Marketing, Tehnic şi Producţie, Regulatory Affairs, activitatea Medicală şi de Cercetare, Controlul Calităţii.

Antibiotice Iaşi are în plan să construiască noi capacităţi de producţie pentru dezvoltarea portofoliului de medicamente, pentru care estimează investiţii de 40 milioane euro în următorii şase ani.

Statul controlează, prin Ministerul Sănătăţii, 53,02% din acţiunile Antibiotice Iaşi, iar SIF Oltenia are 10,32% din

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS