Veniturile petroliere ale Rusiei cu scăzut cu 42% în decurs de un an, din cauza sancţiunilor G7 şi UE

D.T.
Miscellanea / 15 martie

Veniturile petroliere ale Rusiei cu scăzut cu 42% în decurs de un an, din cauza sancţiunilor G7 şi UE

Veniturile petroliere ale Rusiei au scăzut cu 42% în decurs de un an, până în februarie, din cauza sancţiunilor impuse de Grupul Celor Şapte (G7) şi Uniunea Europeană (UE) - în pofida faptului că Moscova comercializează în continuare acelaşi volum, anunţă astăzi Agenţia Internaţională a Energiei (AIE), conform News.ro.

"Estimăm că în februarie Rusia a câştigat 11,6 miliarde de dolari, după ce în ianuarie a câştigat 14,3 miliarde, iar cu un an mai înainte aproape 20 de miliarde" de dolari, se arată în raportul lunar al petrolului.

"La un an de la invazia Ucrainei de către Rusia, aceasta trimite în continuare aproape acelaşi volum de petrol pe pieţele mondiale. Asta arată că regimul sancţiunilor G7 nu a condus la o reducere a ofertei mondiale de brut şi de produse petroliere, ci a limitat capacitatea Rusiei de a genera venituri din export", se arară în raport, potrivit sursei.

Producţia petrolieră rusească se afla în februarie la aproape acelaşi nivel ca înainte de război.

Exporturile au scăzut, însă, cu 500.000 de barili pe zi, la 7,5 milioane de barili pe zi.

În anul care a trecut, cele 4,5 milioane de barili pe zi de petrol rusesc destinat UE, Americii de Nord şi altor membri ai Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OCDE) au găsit alţi destinatari.

În prezent, petrolul rusesc este exportat către Asia - în India - şi în mai mică măsură în China, care profită de reduceri, adaugă sursa.

El reprezenta în februarie aproximativ 40% şi, respectiv, 20% din brurul importat de India şi China, care au absorbit aproximativ 70% dintre stocurile exportate de Rusia, potrivit AIE.

Destinatarii celorlalte produse petroliere ruseşti exportate, în afară de brut, sunt Africa, Turcia şi Orientul Mijlociu.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Putin, te falimenteaza natiunile prietene!

  Lasa ca iese INS-ul rus cu minciuni de propaganda, ca tot e verde si roz. 

  Chiar si femeia de servici de la o scoala din Siberia e oligarha.

  Atata bunastare.... 

  Russia este o tara continent nu poate fi falimentata dar SUA este deja in faliment cu o datorie imensa la China…. Apropo stiati ca Biden a primit bani de la partidul comunist chinez ???

  1. Rusia este în incapacitate de plată și izolată economic. Adevărul e că ne doare în fața gării de banii pe care i-a primit Biden.

   Spui minciuni pe banda rulanta. Surplusul de cont curent pe tot 2022 este la niveluri record. NATO sunt niste mincinosi sinistri.

   Reuters 

   January 17, 2023 - As imports fell, Moscow's trade balance - the difference between total exports and imports - swelled to $282.3 billion in 2022, up fr om $170.1 billion the previous year.

   surplusul de cont curent are legătură cu izolarea economică la care este supus sovietul tău, n-are treabă cu NATO. Importurile scad, iar fesebiștii tăi aruncă resursele sovietului la prețuri derizorii cât să nu le înghețe conductele de proști ce sunt.

   Și surplusul ăla a fost conjunctural, scade, rusnacul de rând va fi trimis în linia întâi, să crape acolo mai bine decât de foame.

   E aglomeratie mare la vami! Toti vor sa emigreze in Rusia! Toti vor bunastarea orcilor inecati in votca!

  Eurostat a dat 2,5 % scadere economica in 2022 ptr. Rusia,

  cifrele estimate cu energia sunt exagerate de negative 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

22 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9232
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5644
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6092
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.9858

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro