Veolia îşi continuă parteneriatul strategic cu Municipiul Ploieşti printr-un program major de investiţii

R.S.
Companii / 4 iunie

Veolia îşi continuă parteneriatul strategic cu Municipiul Ploieşti printr-un program major de investiţii

Apa Nova Ploieşti (ANP), parte a Veolia România, şi Municipiul Ploieşti au semnat în luna mai 2024 prelungirea contractului de concesiune până în 2037, asigurând continuitatea serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare pentru locuitori şi consolidând parteneriatul de peste 20 ani. Prin prelungirea acestui contract, se vor aloca investiţii care vor asigura accesul la servicii de apă şi canalizare pentru peste 99% din populaţia municipiului, reducerea pierderilor din reţeaua de apă la un maxim de 20%, dar şi o aliniere la normativele europene privind tratarea apelor uzate urbane, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Programul de investiţii se va concentra pe mai multe arii-cheie, cum ar fi construcţia unei noi staţii de epurare a apelor uzate pentru a respecta standardele de calitate, precum şi Directivele Europene privind Apa şi Apele Uzate. Construcţia şi operarea noii staţii de epurare, pe o perioadă de 12 ani, va contribui semnificativ la atingerea ţintelor de mediu, asigurând protecţia apei, solului, calităţii aerului şi mediului, obiective aliniate cu scopul Grupului Veolia. În mod notabil, staţia va fi autosustenabilă într-un procent de peste 50%. Aceasta va utiliza nămolul pentru a produce biogaz, asigurând şi dezvoltarea economiei circulare. Acest biogaz va genera căldură şi electricitate, satisfăcând nevoile energetice ale staţiei şi reducând impactul acesteia asupra mediului, potrivit comunicatului.

"Extinderea acestui parteneriat este încă o dovadă a profesionalismului şi expertizei de care Veolia dă dovadă, pe plan local, de peste 20 de ani. Vom rămâne la fel de dedicaţi, în continuare, pentru a asigura ploieştenilor servicii esenţiale, la cele mai înalte standarde de calitate, la un tarif accesibil. Prin integrarea de noi tehnologii şi soluţii sustenabile, contractul de concesiune se aliniază obiectivelor programului strategic Veolia - GreenUp 2024-2027, de accelerare a transformării ecologice prin cei 3 piloni de acţiune: depoluare, decarbonizare şi regenerare resurse," a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Îmbunătăţirea eficienţei sistemului de alimentare cu apă va conserva resursele şi va reduce consumul de energie, contribuind la adaptarea la schimbările climatice şi la minimizarea impactului acestora asupra populaţiei. Extinderea reţelelor de apă şi canalizare va asigura accesul mai multor locuitori la servicii esenţiale, va reduce utilizarea foselor septice şi riscul de contaminare a apei subterane.

Implementarea programului de investiţii va permite conformarea la toate cerinţele legale, eliminând necesitatea unor investiţii suplimentare din partea Municipiului Ploieşti. Municipalitatea va oferi însă suport esenţial, inclusiv aprobările necesare, şi va monitoriza continuu progresul programului printr-un Comitet de Coordonare format din reprezentanţi ai ambelor părţi. În plus, strategia tarifară va fi aprobată de Consiliul Local al Municipiului Ploieşti şi avizată de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb