Vertiv achiziţionează E&I Engineering Group

Comunicate de presă / 24 septembrie

Vertiv Holdings Co ("Vertiv") (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică şi soluţii de continuitate, a anunţat că, prin intermediul filialelor sale, a încheiat un acord definitiv pentru achiziţionarea E&I Engineering Ireland Limited şi a afiliatului său, Powerbar Gulf LLC ("E&I") pentru aproximativ 1,8 miliarde de dolari în avans, plus potenţialul de până la 200 de milioane de dolari în numerar, pe baza realizării anumitor etape de profit în 2022. Avansul iniţial constă din 1.170 milioane de dolari în numerar şi aproximativ 630 milioane de dolari din acţiuni comune Vertiv. Tranzacţia a fost aprobată în unanimitate de Consiliul de Administraţie al Vertiv şi se aşteaptă să se încheie în al patrulea trimestru al anului 2021, sub rezerva condiţiilor de închidere clasice, conform unui comunicat remis redacţiei.

Fondat în 1986 de Philip O'Doherty, E&I este un furnizor independent de tablouri electrice şi sisteme de distribuţie a energiei electrice, pionier în proiecte unice de soluţii de alimentare integrate şi tehnologii adaptate nevoilor individuale ale clienţilor. Cu vânzări anuale de aproximativ 460 milioane dolari (2021E) şi 2.100 de angajaţi, E&I deţine o experienţă îndelungată pe piaţa distribuţiei de energie şi are relaţii foarte bune cu o bază de clienţi din peste 30 de ţări. Produsele E&I reprezintă un sistem critic al infrastructurii de alimentare a centrului de date şi concurează pe o piaţă adresabilă de aproximativ 7 miliarde de dolari, care se aşteaptă să crească cu 5% anual până în 2025.

"Achiziţionarea companiei E&I reprezintă atingerea unei etape cheie în strategia Vertiv şi complează portofoliul nostru de oferte de alimentare electrică pentru centrele de date şi pieţele comerciale şi industriale vitale," a spus Rob Johnson, CEO al Vertiv. "Tranzacţia va amplifica oportunităţile de creştere şi de profitabilitate ale Vertiv, permiţând în acelaşi timp companiei să furnizeze soluţii diferenţiate care gestionează întreaga infrastructură de energie a unui client ca un sistem integrat. Aşteptăm cu nerăbdare să îi primim în echipa Vertiv pe membrii extrem de calificaţi ai E&I. Companiile noastre împărtăşesc o cultură puternică de excelenţă şi inovaţie inginerească şi o pasiune pentru servirea clienţilor noştri cu produse şi servicii diferenţiate."

"În timp ce această tranzacţie marchează prima achiziţie a Vertiv de când a devenit o companie publică, echipa noastră a urmat cu grijă cele mai bune practici de achiziţie în timpul procesului de identificare, evaluare, due diligence şi planificare a integrării. E&I este o oportunitate unică pentru Vertiv şi se potriveşte bine în portofoliul companiei. Sunt încântat de potenţialul rezultat din unirea acestor două mari companii," a declarat Dave Cote, preşedinte executiv al Vertiv.

"Această tranzacţie reuneşte două companii complementare şi are un efect excelent asupra angajaţilor şi clienţilor E&I," a spus Philip O'Doherty, fondator şi director executiv al E&I. "Suntem încântaţi să ne alăturăm echipei Vertiv şi să continuăm să ne dezvoltăm afacerea prin acoperirea globală a Vertiv, prezenţa puternică a canalelor şi poziţionarea excelentă a clienţilor din infrastructurile digitale critice."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9467
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8655
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.9416

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro