Veştea: "Este important să asigurăm continuitatea proiectelor aflate în derulare"

T.B.
Politică / 8 decembrie 2023

Veştea: "Este important să asigurăm continuitatea proiectelor aflate în derulare"

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Guvernul a decis, în şedinţa de astăzi, alocarea sumei de 500 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru finanţarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" (PNIAS), coordonat de MDLPA, şi a Programului naţional de construcţii de interes public sau social (PNCIPS), derulat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), se arată într-un comunicat al MDLPA, remis redacţiei.

Potrivit actului normativ, bugetul PNIAS va fi suplimentat cu 300 de milioane de lei pentru onorarea parţială a solicitărilor de transfer înregistrate începând cu luna septembrie, pentru realizarea obiectivelor de investiţii finanţate prin acest program, informează sursa menţionată.

De asemenea, bugetul PNCIPS va fi suplimentat cu suma de 200 de milioane de lei pentru onorarea parţială a plăţilor restante înregistrate începând cu luna august 2023, aferente lucrărilor executate în vederea finalizării obiectivelor de investiţii incluse în program, se mai arată în comunicat.

Actul normativ era necesar întrucât neefectuarea plăţilor la termen poate conduce atât la neîncadrarea în termenele asumate, la întârzieri în execuţia lucrărilor, la costuri suplimentare determinate de conservarea şi paza acestora, cât şi la riscuri financiare generate de creşterile preţurilor, transmite MDLPA.

Conform sursei citate, MDLPA informează că "Este important să menţinem ritmul pe care l-am avut până acum, să continuăm proiectele şi să ne atingem obiectivele de dezvoltare a tuturor comunităţilor locale, prin investiţii în modernizarea atât a infrastructurii rutiere, şcolare, medicale şi sociale, cât şi a reţelelor tehnico-edilitare. Toate aceste proiecte aduc beneficii reale cetăţenilor din toate judeţele ţării, contribuind, astfel, la diminuarea discrepanţelor socio-economice dintre regiuni", a precizat ministrul Adrian-Ioan Veştea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb