Veştea: Ministerul Dezvoltării alocă peste 600 milioane lei pentru construirea a 15 cămine studenţeşti

T.B.
Miscellanea / 21 iulie

Veştea: Ministerul Dezvoltării alocă peste 600 milioane lei pentru construirea a 15 cămine studenţeşti

Ministrul Adrian-Ioan Veştea anunţă că Ministerul Dezvoltării alocă peste 600 milioane lei pentru construirea a 15 cămine studenţeşti şi crearea a 4.853 de locuri de cazare, conform news.ro.

Ministrul Adrian-Ioan Veştea s-a aflat, ieri, într-o vizită de lucru la Timişoara, unde s-a întâlnit cu autorităţile publice locale din judeţul Timiş, pentru a discuta despre proiectele pe care acestea le implementează şi care sunt finanţate prin intermediul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi pentru a verifica stadiul unor proiecte din domeniul educaţiei, dezvoltate prin Compania Naţională de Investiţii, anunţă ministerul.

"Susţin educaţia şi sunt convins că performanţa în educaţie se poate obţine prin asigurarea unor condiţii de studiu la standarde înalte, iar acest obiectiv poate fi atins atunci când studenţii îşi pot desfăşura activitatea într-un mediu modern, cu dotări de ultimă generaţie", a precizat ministrul dezvoltării.

Potrivit MInisterului Dezvoltării, "la Universitatea de Vest din Timişoara, ministerul finanţează construirea unui cămin studenţesc cu o capacitate de cazare de 902 persoane în 451 de camere (435 de camere de două locuri şi 16 camere cu un loc), dispuse pe un regim de înălţime S+P+4E+5Eparţial".

"Camerele vor beneficia de condiţii moderne şi vor fi dotate cu grup sanitar propriu, mobilier şi balcon. Construcţia este şi cu spaţii comune, precum sală de mese cu o capacitate de 180 de persoane şi două spaţii de co-working cu o capacitate de câte 45 de persoane (acestea pot fi amenajate în funcţie de activităţile necesare - conferinţe, expoziţii, activităţi de lucru sau relaxare pentru persoanele cazate). Totodată, pe fiecare etaj se vor construi şi săli de lectură, săli de mese cu chicinetă, spălătorii, uscătorii, spaţii tehnice şi ascensoare. Proiectul prevede şi amenajarea de alei pietonale şi locuri de parcare pentru autovehicule, motociclete şi biciclete. Valoarea investiţiei este de 138.041.316,35 de lei, iar stadiul actual de execuţie a lucrărilor este de 20%", arată ministerul.

De asemenea, "în comuna Ghiroda, MDLPA finanţează construirea unor corpuri de clădire pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara".

"Proiectul prevede o clădire cu două amfiteatre (240 de locuri), 10 săli de seminarii (cu o capacitate totală de 500 de locuri), centru de conferinţe cu 4 săli (totalizând 730 de locuri), muzeu antropologic (de 150 persoane simultan), centru multicultural (de 400 persoane simultan), centru expoziţional multifuncţional (de 200 persoane simultan), bibliotecă, două săli de studiu şi discuţii (de 80 persoane simultan), 50 de camere de cazare prevăzute cu grupuri sanitare proprii, un spaţiu de servire a mesei pentru 150 de persoane, funcţiuni medicale (bazin didactic acoperit, centru de recuperare cu vestiare şi sală de recuperare/studiu kinetoterapie şi de exerciţii de mobilitate), o sală de sport multifuncţională şi 5 terenuri de sport (2 terenuri de tenis, 1 teren de baschet şi 3 terenuri de minifotbal/handbal). Se vor construi şi un foişor cu o capacitate de 120 de persoane, precum şi un amfiteatru în aer liber pentru aproximativ 400 de persoane simultan. Valoarea investiţiei este de 121.516.282,52 de lei, în prezent fiind finalizată etapa de proiectare", arată comunicatul.

"În cadrul subprogramului Unităţi şi instituţii de învăţământ de stat, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, are contractate şi în curs de implementare, la nivel naţional, 15 cămine studenţeşti, cu o valoare totală de peste 607,98 milioane de lei şi 4.853 de locuri de cazare", a subliniat ministrul Veştea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este cea mai mare criza de locuire pt studenti pe care o pletora de speculanti ii exploateaza crunt! Trebuie camine studentesti peste tot, cantine cu preturi rezonabile, subventii si burse pt cei care invata!!! Multe camine au fost acaparate de interese private care subinchiriaza, tin magazine, discoteci etc iar familiile cu studenti au ajuns la limita supravietuirii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb