VEŞTI BUNE DE LA MOODY'S PENTRU BCR ŞI BRDPerspectiva pentru ratingul BCR a fost îmbunătăţită, de la stabilă la "pozitivă"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Perspectiva pentru ratingul BCR a fost îmbunătăţită, de la stabilă la "pozitivă"

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a îmbunătăţit, săptămâna trecută, de la "stabilă" la "pozitivă" perspectiva ratingurilor pentru depozitele pe termen lung în lei şi valută ale Băncii Comerciale Române şi, de asemenea, a confirmat ratingul pentru depozitele pe termen lung la "Ba1", informează un comunicat de presă al Moody's.

"Confirmarea ratingului pentru depozite al BCR, cu perspectivă pozitivă, a fost determinată de îmbunătăţirea ratingului individual de la b3 la b2, de aşteptările Moody's privind un sprijin ridicat din partea grupului mamă Erste Group Bank AG, care ridică cu două trepte ratingul BCR, precum şi de menţinerea aşteptărilor cu privire la sprijinul guvernamental dată fiind poziţia BCR de cea mai mare bancă comercială din România", informează un comunicat de presă al Moody's.

Potrivit agenţiei de evaluare, îmbunătăţirea ratingului individual al BCR reflectă progresele realizate cu îmbunătăţirea calităţii activelor, a profitabilităţii, a ratei de adecvare a capitalului şi a structurii de finanţare a băncii.

Banca Comercială Română (BCR) a raportat, în primele 6 luni ale anului, un profit net de 636 milioane de lei, în creştere cu 5,40% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, când valoarea profitului s-a situat la 603,4 milioane de lei, potrivit Agerpres. Pe de altă parte, în perioada analizată, rata creditelor neperformante a scăzut la 14%, comparativ cu 23,1% în iunie 2015, în timp ce valoarea creditelor noi acordate s-a situat la 4,1 miliarde de lei.

Au fost îmbunătăţite ratingurile pentru depozitele BRD la Baa3 şi perspectiva la pozitivă

Tot săptămâna trecută, agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a îmbunătăţit ratingurile pentru depozitele pe termen lung şi scurt în lei şi valută ale băncii BRD - Groupe Societe Generale (BRD) de la "Ba1/Not Prime" până la "Baa3/Prime-3" şi, de asemenea, a modificat şi perspectiva asociată de la "stabilă" la "pozitivă", informează un comunicat de presă al Moody's.

"Îmbunătăţirea ratingurilor BRD a fost determinată de îmbunătăţirea ratingului individual de la b2 la b1, precum şi de aşteptările Moody's privind un sprijin ridicat din partea grupului mamă Societe Generale, care ridică cu două trepte ratingul BRD", precizează agenţia de evaluare .

BRD-Groupe Societe Generale a raportat, în primele 6 luni din 2016, un profit net de 381 milioane lei, în creştere cu 64% comparativ cu intervalul similar din anul anterior,potrivit Agerpres. Rata creditelor neperformante s-a diminuat cu 14,4%. BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor care, la 30 iunie 2016, era de 48,4 miliarde de lei. Banca are 2,2 milioane de clienţi activi şi operează o reţea de 818 de unităţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS