Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Vicepremierul Suciu a inaugurat şantierul bazinului olimpic de la Târgu Mureş

T.T.
Miscellanea /

Daniel Suciu (Sursa foto: Twitter)

Daniel Suciu (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Daniel Suciu, a deschis, astăzi, lucrările la bazinul olimpic care va fi construit la Târgu Mureş pe locul vechiului ştrand 1 Mai, finanţat de compania Naţională de Investiţii cu suma de peste 24,5 milioane de lei.

"Bazinul olimpic este un obiectiv care, de astăzi, în 14 luni va fi gata şi sper ca antreprenorul va respecta acest termen - ţin foarte mult la respectarea contractelor pentru că nimeni, dar absolut nimeni, nu se poate plânge că noi de la minister sau CNI nu ne onorăm facturile. Noi le onorăm la timp şi aşteptăm acelaşi lucru şi de la constructori. Aici, municipalitatea, oamenii din Târgu Mureş vor beneficia de ceva ce a început în 2010 şi sper ca în 14 luni, indiferent unde şi pe ce poziţie o să ne aflăm, să vedem aici un bazin olimpic la standarde internaţionale, pentru că acest oraş merită", a declarat vicepremierul Daniel Suciu, notează Agerpres.

Unul dintre reprezentanţii asocierii care a câştigat licitaţia, Gogolak Zsolt, a arătat că pe locul fostului ştrand vor fi construite două bazine, unul de încălzire, cu cinci culoare de înot, şi unul pentru competiţii olimpice, cu 10 culoare, iar bazinul principal va avea cea mai mare lăţime din ţară şi va beneficia de o tehnologie specială.

Complexul olimpic în valoare de 25,4 milioane de lei va avea 800 de locuri şi va putea găzdui competiţii de înot şi polo la nivel internaţional. Proiectul iniţial a fost lansat în anul 2008, licitaţia a fost câştigată în anul 2010, însă nu s-a făcut investiţia din lipsă de fonduri, iar în 2017, când s-au găsit fonduri, proiectul a fst readaptat.

"În 2017 am reuşit să obţinem finanţare, în 2018 am reuşit să demolăm şi am radiat vechiul ştrand din CF, iar în iulie 2018 am predat amplasamentul la Compania Naţională de Investiţii. După readaptare a proiectului, au început lucrările, sperăm ca în termenul de 14 luni să fie gata. Vor fi două bazine unul de încălzire de 25x25 m, un bazin olimpic de 50x25 m şi 10 culoare", a precizat Cosmin Pop, directorul Clubului Sportiv Mureşul, beneficiarul lucrării.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, a fost însoţit pe şantier de prefectul judeţului, Mircea Duşa, şi de primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS