ICT

VICEPREŞEDINTELE COMISIEI EUROPENE:"Cine doreşte să circule prin Europa şi nu are paşaport COVID, mai bine să nu pornească la drum"

A.P.
Miscellanea / 31 martie

"Cine doreşte să circule prin Europa şi nu are paşaport COVID, mai bine să nu pornească la drum"

Comisia Europeană vrea să finalizeze certificatul digital de vaccinare până la târgul de turism FITUR-2021, care se va desfăşura la Madrid începând cu 19 mai, "pentru a nu pierde vara", a anunţat marţi vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, citată de Digi24.

"Paşaportul COVID" va permite o mai bună mobilitate între statele UE, în contextul pandemiei COVID-19. Vicepreşedintele CE avertizează că cei care nu vor avea un astfel de document "mai bine să nu pornească la drum" prin Europa.

"Este riscant să avansăm date, dar există momente semnalate, precum 1 iunie, începutul verii, 17 mai, dată de la care britanicii au anunţat reluarea mobilităţii internaţionale, şi 19 mai, inaugurarea FITUR", a spus comisarul european Margaritis Schinas, după o întâlnire cu secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), Zurab Pololikashvili.

"Ar fi bine să-l avem până atunci pentru a nu pierde vara şi pentru inaugurarea FITUR", a adăugat el, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

Parlamentul European şi Consiliul UE lucrează în prezent la definitivarea detaliilor acestui certificat digital, în timp ce Comisia Europeană încearcă o coordonare cu alte ţări (inclusiv Marea Britanie) pentru o recunoaştere reciprocă a certificatelor "dacă oferă acelaşi tip de informaţie şi fiabilitate".

Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, dacă a fost testat (negativ) pentru COVID-19 înaintea călătoriei sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus.

"Cine doreşte să circule prin Europa şi nu are nimic din toate acestea, mai bine să nu pornească la drum", a indicat marţi vicepreşedintele Comisiei Europene.

În opinia sa este posibil ca până pe 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei, aşadar "o dată foarte importantă pentru Europa", circa 70% din populaţia Uniunii Europene să fie vaccinată anti-COVID-19.

La ce foloseşte adeverinţa şi ce informaţii va conţine

Comisia Europeană a prezentat, săptămâna trecută, propunerea pentru certificatul digital de vaccinare, valabil la nivelul Uniunii Europene, în încercarea de a impulsiona sectorul turismului, grav afectat de pandemie. Adeverinţa electronică verde va constitui dovada că deţinătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19 şi va putea fi verificată în orice stat membru UE.

Cu o astfel de dovadă a vaccinării împotriva Covid-19 - sau "certificat verde digital", aşa cum îl numeşte Comisia Europeană - o persoană vaccinată într-un stat membru va fi recunoscută şi în alt stat membru ca imunizată. Acest aspect ar putea facilita călătoriile, inclusiv în scop turistic, între ţări.

Adeverinţa electronică verde va constitui dovada că deţinătorul:

a fost vaccinat împotriva COVID-19

a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 sau

s-a vindecat de COVID-19.

Certificatul verde european propus de Comisia Europeană pentru a facilita călătoriile în Uniunea Europeană nu este un paşaport, ci un document unic care să fie recunoscut de toate statele membre, a spus la Digi24 Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi. Ea a explicat că documentul vizează uniformizarea datelor privind vaccinurile şi rezultatele testelor, dar că fiecare stat membru va decide condiţiile de intrare pe teritoriul său.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Principala 'valoare europeana' pasaportul medical

  1. Pohta ce-am pohtit

  pe ce se bazeaza cand dau cifrele astea? ca antivaccinistii (sau, mai exact, cei impotriva acestpr vaccinuri, ca nu-i acelasi lucru) sunt doar 20-30%? get real.

  Cine e scel vicepresedinte , are un nume sau dat asa la publicitate.Scrieti concret cu literele dumneavoastra numele.

  1. In primul paragraf: "a anunţat marţi vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, citată de Digi24."

  Corect, stam acasa...dar sa nu vina "HORECA", agentile turistice si companiile aeriene cu mana intinsa sa le dea si lor statul sa "manance si gura lor ceva"...faliment placut, ura si la gara

  Documentul asta trebuie bagat repede pana nu se gata pandemia si nu mai au nici o scuza pentru un act de identitate biometric la nivel european.

  E normal !

  Fiecare are dreptul să te ptimească sau nu în casă la el .

  Țările respective vor să-și protejeze cetățenii 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro