Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Vicepreşedintele executiv CE felicită România pentru semnarea Pactului Ecologic European

A.P.
Miscellanea /

Frans Timmermans

Frans Timmermans

Vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, felicită România pentru decizia de a semna declaraţia comună prin care Pactul Ecologic European (PEE) devine motor de redresare post Covid 19, potrivit paginii de Facebook a Ministerului Mediului, scrie Agerpres.

"Vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, felicită România şi pe ministrul Costel Alexe pentru decizia de a semna declaraţia comună prin care Pactul Ecologic European (PEE) devine motor de redresare post Covid 19. Vicepreşedintele Timmermans a subliniat, în scrisoarea adresată ministrului Costel Alexe ca răspuns la semnarea declaraţiei, că obiectivele PEE vor continua să ghideze activitatea Comisiei pe termen lung pentru o economie durabilă şi neutră din punct de vedere climatic. De aceea, pachetul de măsuri pentru redresarea economică, adoptat recent, evidenţiază statutul PEE ca noua strategie de creştere a Europei şi rolul său în realizarea unei redresări juste, durabile şi rapide şi nu în ultimul rând a unei tranziţii juste şi echitabile, care să nu lase pe nimeni în urmă", arată sursa citată.

Ministrul Mediului arăta, în luna mai a acestui an, că Pactul Ecologic European îşi propune să mobilizeze cel puţin 1.000 de miliarde de euro în următorii 10 ani, conform sursei.

"Aceste fonduri pot fi folosite inclusiv pentru dezvoltarea surselor nepoluante de energie dar şi pentru a face tranziţia ecologică, în energie, fără suferinţe sociale. Nu în ultimul rând, România va avea şansa de a dezvolta industrii şi locuri de muncă noi. COVID ne-a adus acasă peste 1 milion de români. Banii din Pactul ecologic european ne pot ajuta să creăm condiţiile prin care românii întorşi acasă să rămână în ţară, lângă familiile lor", a declarat Alexe în 14 mai.

Pactul Ecologic European este văzut ca o strategie de creştere pentru UE, în măsură să mobilizeze resurse financiare, să stimuleze economiile şi să creeze noi locuri de muncă în perioada post-criză accelerând, în acelaşi timp, tranziţia la neutralitatea climatică, într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor.

Grupul celor 18 state membre semnatare a Declaraţiei consideră că obiectivul neutralităţii climatice, până în 2050, precum şi un cadru puternic de politici, pot asigura un mediu investiţional stabil şi orientat spre viitor pentru economia UE, ca o condiţie prealabilă esenţială pentru stimularea economică şi crearea de locuri de muncă.

Aceleaşi state membre susţin, în continuare, creşterea obiectivului 2030 de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de la cel puţin 40% la 50 - 55%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. a reapararut dinozaurul politicii europene! si de data ne mangaie pe crestet!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie