Propaganda rusă nu e gratis: vilele propagandistului Soloviov din Italia

VIDEO:Propaganda rusă nu e gratis: vilele propagandistului Soloviov din Italia

C.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 15 martie

Actualizare - Vladimir Soloviov, unul dintre principalii propagandişti ai Kremlinului, a reacţionat isteric şi incoerent ieri, după a rămas fără cele două vile în valoare de opt milioane euro din Italia

Mai mult, a ameninţat Europa cu dorinţa lui Putin de a nu se opri la graniţele sovietice ale Ucrainei: "Dacă Germania permite organizarea de evenimente pentru refugiaţii ucraineni, care strigă Slavă Ucrainei, Slavă Eroilor, moarte cotropitorilor... de ce nu strigaţi Heil Hitler?! În Germania asta doriţi? Atunci când ameninţaţi Rusia cu diferite sancţiuni, să vi le băgaţi în fund cu paiul. Putin v-a spus: infrastructura NATO la graniţele anului 1997, armele nucleare în ţările care le deţin! Dacă credeţi că ne vom opri la Ucraina - gândiţi-vă de 300 de ori. Vă amintesc că, Ucraina e doar o etapă intermediară pentru a asigura securitatea Federaţiei Ruse."

---

Vladimir Soloviov, notoriul propagandist al lui Putin - pe numele căruia autorităţile ucrainiene au eliberat un mandate de urmărire internaţională pentru incitare la război -deţine mai multe proprietăţi imobiliare de lux în Italia. Recent, autorităţile au confiscat două vile deţinute de "jurnalist" în oraşul Como din nordul Italiei. Imagini cu "modestele" proprietăţi din Italia ale lui Soloviov au fost publicate de redacţia Популярная политика:

https://www.youtube.com/watch?v=9EOQ0bi-QW8

La începutul lunii martie, poliţia italiană a confiscat vile şi iahturi care valorează cel puţin 140 de milioane de euro de la patru ruşi de rang înalt, incluşi într-o listă de sancţiuni a UE în urma ofensivei Rusiei asupra Ucrainei printer care şi o vilă amplasată în Sardinia, deţinută de miliardarul Alisher Usmanov. În context, mai multe iahturi care ar aparţine lui Gennady Timchenko şi Alexey Mordashov, aflaţi în anturajul lui Vladimir Putin, au fost confiscate în portul Imperia din nordul Italiei.

Recent, Biroul Naţional de Investigaţii(BNI) al Ucrainei a anunţat că propagandistul rus Vladimir Soloviov va fi dat în căutare internaţională. Instituţia citată continuă să trimită în judecată agenţii ruşi care caută să justifice public războiul împotriva Ucrainei. Recent, Judecătoria Lviv a dat curs cererii procuraturii de a-l aresta pe Vladimir Soloviov: "Pe 11 martie, în baza probelor adunate în procesul penal, acesta este bănuit realizarea îndemnurilor publice de modificare a frontierei de stat a Ucrainei. S-a stabilit că Vladimir Soloviov a susţinut sistematic acţiunile criminale ale conducerii ruse de invadare a Ucrainei şi a cerut schimbarea structurii teritoriale a acesteia, inclusiv prin ostilităţi şi distrugerea infrastructurii militare şi a civilă", se arată într-un comunicat de presă emis de BNI.

Procuratura Generală a Ucrainei i-a dat în căutare internaţională şi pe regizorul rus Nikita Mihalkov sau pe cântăreţii Oleg Gazmanov şi Nikolai Baskov.

"De ce trebuie să ne oprim la Lvov cu armata? Eu nu cred că asta e o soluţie. Şi, în general, de ce trebuie să ne oprim la graniţele Ucrainei, după acest război economic îndreptat împotriva noastră?", sunt întrebări recente adresate invitaţilor dintr-o emisiune TV realizată de Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai cunoscuţi propaganişti ai Kremlinului.

Radio Europa Liberă Moldova a difuzat un material intitulat "Cum Vladimir Soloviov şi-a schimbat poziţia faţă de Crimeea şi războiul cu Ucraina" în contextul în care YouTube a blocat canalele propagandistului amintit şi ideolog al războiului cu Ucraina.

https://www.youtube.com/watch?v=UE_J_4jJu5o&t=10s

Camuflat sub statutul de jurnalist, Soloviov ilustrează perfect discursul mincinos şi intenţiile regimului Putin. Astfel, în 2008 acesta afirma contrariul: "Nu va exista niciodată un război între Rusia şi Ucraina, pentru că oricine ar încerca să facă aşa ceva este un criminal".

Nu doar propagandiştii lui Putin sunt afectaţi de interdicţiile Youtube, Meta, Whatsapp, ci şi influencerii obişnuiţi. Mult mai preocupaţi de stilul de viaţă relaxat, occidental, aceştia au fost cuprinşi de lacrimi la aflarea deciziei Instagram de a se retrage din Rusia. Ei se plâng că Instagram "era toată viaţa lor". Deşi, în multe cazuri utilizatorii sunt isterizaţi de blocarea reţelei de socializare, nu spun niciun cuvânt despre războiul din Ucraina purtat de armata rusă la indicaţia lui Vladimir Putin.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Va primi drept compensatie una dintre cele trei fabrici Ikea din Rusia.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro