Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

VIOLETA ALEXANDRU: "Nu se va ajunge să nu se dea nicio pensie de la stat"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Nu se va ajunge în situaţia în care să nu se acorde nicio pensie de stat, pentru persoanele care au contribuit la Pilonul I, a precizat, ieri, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, la Adevărul Live, conform Agerpres.

Ministrul Muncii a declarat: "Nu se va ajunge să nu se întoarcă niciun ban ca urmare a muncii prestate. Este posibil însă să nu vi se pară suficient, sau, cel mai probabil, să aveţi nişte nevoi sau să aveţi dorinţa de a vă cheltui banii cum bine meritaţi după o viaţă de muncă, pe nişte activităţi care să presupună nişte costuri pe care să nu le puteţi acoperi".

De asemenea, Violeta Alexandru a punctat că se află în discuţii cu administratorii fondurilor private de pensii pe subiectul nivelului randamentului pe care îl oferă pensiile administrate privat.

"Banii proveniţi din contribuţia la Pilonul II rămân în contul persoanei până la pensionare, cu precizarea că avem realmente nevoie să discutăm mai mult despre randament. Sunt în plin proces de a discuta acest aspect cu administratorii fondurilor private de pensii, în condiţiile în care în acest moment legislaţia românească îi determină să fie prudenţi, adică să nu facă nişte investiţii care poate ar genera o rată de profitabilitate mai mare, dar care sunt riscante", a spus Ministrul Muncii.

Guvernul a adoptat recent o ordonanţă care anulează cerinţele suplimentare de capital pentru administratorii fondurilor de pensii şi elimină posibilitatea optării participanţilor între Pilonul I şi Pilonul II de pensii. Aceste două măsuri au fost introduse în decembrie 2018 prin Ordonanţa 114.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat recent că valoarea contribuţiei la Pilonul II de pensii va creşte la 5% din 2021.

Conform ultimelor date ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de peste 60,09 miliarde de lei, la 30 noiembrie 2019, în creştere cu 26,48% faţă de nivelul existent în luna similară a anului trecut.

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie