VIORICA DĂNCILĂ: Femeile antreprenor trebuie sprijinite în UE prin acces mai uşor la finanţare

Ziarul BURSA #Companii / 21 ianuarie 2016

Femeile antreprenor trebuie sprijinite în UE prin acces mai uşor la finanţare

Potrivit rapoartelor Comisiei, femeile reprezentau, în 2012, doar 31% din totalul antreprenorilor din UE-28

Femeile care vor să-şi deschidă o afacere trebuie să fie încurajate prin acces mai simplu la finanţare, prin acordarea de asistenţă şi reducerea birocraţiei, afirmă eurodeputata Viorica Dăncilă, în contextul dezbaterii şi votului din plenul Parlamentului European pe tema factorilor externi care reprezintă obstacole în calea antreprenoriatului femeilor europene.

Eurodeputata PSD, membră in Comisia pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen, a subliniat, în mesajul său, că mecanismele de obţinere a finanţării şi a altor forme de suport trebuie facilitate şi simplificate pentru femeile antreprenor din Europa. Domnia sa a precizat: "Abordarea egalităţii de gen nu presupune doar eforturi pentru promovarea egalităţii ca principiu, ci necesită punerea în aplicare a unor măsuri specifice, promovarea de către statele membre a unor acţiuni multiple pentru acordarea de asistenţă şi consiliere pentru femeile care decid să devină antreprenoare. Pentru aceasta, femeile au nevoie de facilităţi şi acces simplificat la finanţare şi la alte tipuri de sprijin, de reducerea birocraţiei şi eliminarea altor obstacole din calea societăţilor recent înfiinţate".

Viorica Dăncilă a arătat că este nevoie de o astfel de acţiune susţinută pentru femeile întreprinzătoare din Europa, în contextul în care, potrivit statisticilor, femeile îşi încep afacerile cu capitaluri mult mai scăzute decât bărbaţii şi recurg la finanţări mai costisitoare, care adesea exclud împrumuturile bancare.

"Statele membre trebuie să iniţieze sistematic măsuri şi politici privind promovarea unei culturi antreprenoriale în programele de educaţie şi de formare, să sensibilizeze femeile cu privire la oportunităţile de formare antreprenorială şi să le asigure acestora şanse egale cu cele ale bărbaţilor în domeniu, pentru a avea cariere reuşite", a adăugat Viorica Dăncilă, care este şi preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD.

Raportul referitor la factorii externi care reprezintă obstacole în calea antreprenoriatului femeilor europene a fost adoptat marţi, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, cu 532 voturi pentru. Potrivit rapoartelor Comisiei, femeile reprezentau, în 2012, doar 31% din totalul antreprenorilor din UE-28, iar veniturile femeilor erau cu 6% mai mici decât ale bărbaţilor antreprenori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro