VIORICA DĂNCILĂ: Iohannis se gândeşte să mai plece într-o vizită externă în loc să îşi instaleze Guvernul

D.V.
Politică /

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Premierul demis Viorica Dăncilă îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis de "nepăsare" şi afirmă că acesta "se gândeşte să mai plece într-o vizită externă, în loc să rămână în ţară pentru a-şi instala guvernul".

"Am aflat cu surprindere că, în mijlocul uriaşului blocaj instituţional pe care l-a creat, preşedintele Iohannis se gândeşte să mai plece într-o vizită externă în loc să rămână în ţară pentru a-şi instala Guvernul. Este uluitoare nepăsarea preşedintelui în funcţie cu privire la români şi la guvernarea ţării", a scris Viorica Dăncilă, miercuri, pe Facebook.

Ea susţine că, "de luni întregi, preşedintele Iohannis calcă în picioare Constituţia şi blochează funcţionarea Guvernului, într-un război împotriva PSD pe care obsesiv şi-l imaginează".

"Iohannis a blocat constant funcţionarea Guvernului prin refuzul nejustificat de a numi miniştri, a încălcat Constituţia României şi a refuzat punerea în aplicare a deciziei CCR. În mod abuziv, Klaus Iohannis a negat drepturile angajaţilor din ministerele rămase fără conducere şi a întârziat sau blocat procese vitale, precum luarea de măsuri urgente la nivelul MAI sau susţinerea examenului de rezidenţiat de către absolvenţii Facultăţii de Medicină", afirmă Dăncilă.

În ceea ce priveşte numirea comisarului european din partea României, premierul demis susţine că "Iohannis şi partidele de dreapta au arătat întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul ţării şi interesele mărunte, meschine ale unor grupări".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS