Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

VIORICA DĂNCILĂ:"Modul în care vom ajusta programul de guvernare - prioritar"

T.T.
Politică /

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Viorica Dăncilă: "Am avut întâlniri în coaliţie şi am hotărât continuarea guvernării PSD-ALDE"

Preşedintele Partidului Social Democrat, prim-ministrul Viorica Dăncilă, a declarat, ieri, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii, că membrii PSD s-au pronunţat pentru continuarea guvernării PSD-ALDE şi că acest punct de vedere urmează să fie comunicat şi partenerilor de coaliţie.

"În cadrul Comitetului Executiv de astăzi am abordat mai multe puncte importante pentru PSD. Un prim aspect a făcut referire la alianţa PSD-ALDE, la continuarea guvernării. Le-am spus colegilor că am avut întâlniri în coaliţie şi am hotărât continuarea guvernării PSD-ALDE, o guvernare importantă, care mai are multe lucruri de făcut, multe proiecte de implementat pentru români şi care trebuie să asigure stabilitatea României în continuare. (...) Eu am spus care este opinia PSD. Vom discuta cu partenerii de alianţă şi vom vedea care este opinia dumnealor. Vom lua în considerare opiniile sau vom face o balanţă a avantajelor şi dezavantajelor. Dar eu cred - şi cred cu tărie - că pentru noi, în acest moment, este importantă stabilitatea României. Iar pentru a avea stabilitate acest Guvern trebuie să meargă înainte şi pentru a merge înainte cred că trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, atât PSD, cât şi ALDE", a precizat Viorica Dăncilă.

Referindu-se la punctul de vedere exprimat de preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a rugat-o ca până pe 20 august să prezinte un set măsuri pentru a recâştiga încrederea cetăţenilor, Dăncilă a precizat că PSD nu ia în calcul o restructurare, ci o remaniere.

"PSD nu acceptă un ultimatum. Eu cred că discuţiile în cadrul unei alianţe sunt discuţii aplicate, un dialog constructiv. Nu putem vorbi de ultimatum dat de PSD către ALDE sau de ALDE către PSD. Am discutat cu domnul preşedinte Tăriceanu despre programul de guvernare, am discutat despre restructurare. În cadrul Comitetului Executiv Naţional am discutat despre remaniere. Nu avem în vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniştilor care nu au performat şi la ajustarea programului de guvernare, astfel încât să corespundă cerinţelor populaţiei. Nu putem vorbi despre ultimatum. Vorbim despre o cooperare în cadrul alianţei şi un dialog constructiv şi cred că acest lucru este foarte important atât pentru prezent cât şi pentru cooperarea viitoare", a precizat Viorica Dăncilă.

În acest sens, liderul PSD a negat ipoteza conform căreia nu-şi doreşte o restructurare, deoarece s-ar teme de votul Parlamentului.

"Nu îmi este teamă de un eventual vot în Parlamentul României. Am trecut examenul votului, după cum ştiţi, şi atunci când a fost ales preşedintele Camerei Deputaţilor şi la moţiune de cenzură, deci nu ne este teamă de un vot, dar eu cred că pentru noi prioritar acum este programul de guvernare, modul în care vom ajusta programul de guvernare", a spus ea.

Prim-ministrul a subliniat că ALDE nu a cerut posturi în plus în Guvernul României pentru a rămâne alături de PSD la guvernare.

"Nu, domnul Tăriceanu nu a făcut acest lucru şi cred că acest lucru nu funcţionează. Nu putem să cerem ceva în plus sau să condiţionăm. Eu cred că aceste lucruri sunt discutate. Am discutat de foarte multe ori despre reprezentarea în Guvern şi aceste lucruri întotdeauna au avut un rezultat pozitiv. Deci, nu. Domnul Tăriceanu nu a solicitat acest lucru", a spus ea.

De asemenea, liderul PSD a precizat că nu are în vedere o retragere din cursa pentru alegerile prezidenţiale.

"Nu, categoric nu. Atâta timp cât a existat un vot în Comitetul Executiv Naţional şi cât toţi colegii îşi doresc să aibă un candidat din partea PSD, nu am luat în calcul acest lucru. Nu am discutat cu domnul Călin Popescu Tăriceanu despre candidaturi în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut. Deci, acest subiect nu a făcut obiectul discuţiilor noastre", a precizat Viorica Dăncilă.

-------

Preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat, ieri, după şedinţa CExN, că prioritar acum este modul în care va fi "ajustat" programului de guvernare, dar şi modul în care va fi organizată campania pentru pentru alegerile prezidenţiale.

"Eu cred că prioritar acum este programul de guvernare, modul în care vom ajusta programul de guvernare şi voi veni la 1 septembrie cu ajustarea programului de guvernare, după ce îl vom discuta cu colegii de alianţă, şi modul în care ne vom organiza pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale", a precizat Dăncilă.

Liderul PSD a adăugat că programul a fost votat în Parlament şi de aceea nu va fi modificat, ci ajustat.

"În primul rând, nu am spus de modificarea programului de guvernare, acest program a fost votat în Parlament şi nu avem voie să-l modificăm. Îl ajustăm, pentru că au trecut doi ani şi jumătate şi multe din lucruri s-au schimbat între timp", a spus Dăncilă.

În ceea ce priveşte ordonanţa propusă de Ministerul Finanţelor privind majorarea accizelor sau o decizie referitoare la impozitarea pensiilor, preşedintele PSD a spus că în şedinţă nu au fost discutate aceste subiecte.

"Nu am discutat despre aceste acte normative. Atâta timp cât aceste propuneri nu le-am votat în CExN, nu pot să spun dacă vom lua aceste măsuri sau nu le vom lua, dacă vom introduce un proiect de lege pentru a fi dezbătut în Parlamentul României", a susţinut Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că pentru a reduceri de personal nu e nevoie neapărat de un act normativ.

"Cu cred că pentru a reduce personalul nu avem nevoie neapărat de un act normativ. Deja am început evaluarea pe fiecare minister în parte şi cred că după ce vom face analiza fiecărui minister, legat de detaşări de personal, de descentralizare, vom lua măsurile care se impun fără a avea nevoie de un act normativ în acest sens. Nu am luat aceste măsuri, eu cred că fiecare măsură trebuie dublată de un dialog, au fost propuneri care au avut la bază anumite analize statistice, dar pentru a lua o măsură trebuie să ai un dialog cu toţi factorii implicaţi pentru ca acea măsură să fie acceptată", a punctat premierul.

Opinia Cititorului ( 5 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Bla, bla, bla....

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Nu programele sunt problema Romaniei ci oamenii numiti sa le implementeze.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  O mai fi, nu o mai fi vacant postul de profesor discipline tehnice la videle....

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cine încasează FISCALIZAREA pe LUPANARE???????????????????

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  ÎN JUSTIȚIE CANCERUL E CÎT CASA LU' DINCĂ...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS