VIORICA DĂNCILĂ:"SJU Baia Mare, exemplu de bune practici pentru alte spitale din ţară"

M.I.
Miscellanea /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, că Spitalul Judeţean de Urgenţă( SJU) Baia Mare este un exemplu de bune practici pentru alte unităţi medicale din ţară.

"Este o vizită pe care mi-am dorit să o fac şi am auzit foarte multe lucruri bune despre echipa de aici, despre acest spital .Un spital care constituie un exemplu de bune practici pentru alte spitale din ţară. (...) Aici e un colectiv foarte implicat care împreună cu Consiliul Judeţean Maramureş au reuşit să se doteze, au reuşit să creeze un val de încredere pentru pacienţii din zonă şi nu numai. Am discutat cu medicii de aici, am văzut implicarea lor şi sufletul pe care-l pun în tot cea ce fac. Am vrut să văd acest spital şi pentru faptul că aici a fost manager ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi am vrut să văd ce a putut realiza. (...) Eu personal am o impresie foarte bună despre ministrul sănătăţii, Sorina Pintea! " a spus Viorica Dăncilă, conform Agerpres.

Premierul a mai precizat că în urma discuţiilor purtate cu personalul medical s-a ridicat şi problema pensionării femeilor care lucrează în domeniul medical, dar şi stabilirea unei zile naţionale a medicului din România.

"O problemă ridicată de medici a fost pensionarea mai ales la femei, şi faptul că-şi doresc o zi a medicului. Pentru că există o zi a asistentului medical şi îşi doresc o asemenea zi şi e normal să aibă" , a spus Dăncilă.

În context, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că problema pensionării femeilor care activează în domeniul medical e deja prevăzută în legislaţie. "Este mai mult o problemă de formă, nu de fond, de înţelegere a legislaţiei deja existente", a explicat Pintea, conform Agerpres.

Atât premierul, cât şi ministrul Sănătăţii au purtat o scurtă discuţie cu o pacientă aflată în secţia de radioterapie a SJU Baia Mare care a remarcat posibilitatea de a urma o procedura terapeutică la acest spital fără a fi nevoită să meargă pentru tratament în alte centre de radioterapie din Transilvania.

În cursul aceleiaşi zile, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea au mai vizitat Spitalul de Boli Infecţioase, Dermatovenerologie şi Psihiatrie din municipiul Baia Mare, informează Agerpres.

Cele două oficialităţi au fost însoţite de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea şi secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Dargoş Titea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS