VIRGIL POPESCU:"1,62 miliarde euro sunt alocaţi pentru energie în PNRR"

J.P.
Politică / 29 octombrie 2021

"1,62 miliarde euro sunt alocaţi pentru energie în PNRR"

Bugetul alocat energiei în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR) se ridică la 1,62 miliarde de euro, cea mai mare sumă, de 515 milioane de euro, urmând să fie direcţionată către infrastructura de distribuţie a gazelor din surse regenerabile şi capacităţile de producţie a hidrogenului verde, potrivit ministrului interimar al Energiei, Virgil Popescu, conform Agerpres.

Acesta a prezentat vineri, pe Facebook, investiţiile din energie spre care vor merge sumele alocate prin PNRR. Este vorba despre noi capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile - 460 milioane euro, dezvoltarea unui cadru legislativ şi de reglementare favorabil tehnologiilor viitorului, în special hidrogen şi soluţii de stocare - un milion euro, infrastructura de distribuţie a gazelor din surse regenerabile (utilizând gazele naturale în combinaţie cu hidrogenul verde ca măsură tranzitorie), precum şi capacităţile de producţie a hidrogenului verde şi/sau utilizarea acestuia pentru stocarea energiei electrice - 515 milioane euro, dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaz, flexibile şi de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică şi termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în vederea realizării unei decarbonizări profunde - 300 milioane euro, lanţ industrial de producţie şi/sau asamblare şi/sau reciclare a bateriilor, a celulelor şi panourilor fotovoltaice (inclusiv echipamente auxiliare) şi noi capacităţi de stocare a energiei electrice - 280 milioane euro, asigurarea eficienţei energetice în sectorul industrial - 64 milioane euro.

"Datorită acestor investiţii se vor face schimbări radicale în sistemul energetic al României! În total, prin PNRR, România va beneficia de 29,2 miliarde euro. Banii se vor acorda în tranşe, în funcţie de îndeplinirea unor obiective, numite jaloane şi ţinte. În total, sunt 507 de jaloane şi ţinte de realizat până la 31 decembrie 2026", a precizat Virgil Popescu.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi seara pe contul său de Twitter că PNRR-ul României a fost aprobat de Consiliul UE.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De banii astia, la cat sunteti de hoti toti politicienii, veti face doar o microhidrocentrala pe ceva raulet, vale.

    1. Spune,mai bine,daca aveti speranta de ai primi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

19 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9447
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3575
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7586
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9367
Gram de aur (XAU)Gram de aur254.8024

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro