VIRGIL POPESCU: "195 milioane euro - valoarea cumulată a contractelor offset din industria de apărare"

G.M.
Ziarul BURSA #Companii / 19 noiembrie 2020

Principala companie publică din industria apărării, Romarm a realizat, în primele nouă luni ale anului curent, 125% din bugetul prognozat, a făcut investiţiile preconizate şi a intrat în linia dreaptă a modernizării Uzinii Mecanice Bucureşti pentru construirea integrală a transportoarelor blindate Piranha V, destinate Forţelor Terestre Române, a afirmat, ieri, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Romarm a semnat contracte în valoare de 150 milioane dolari, din care 105 milioane dolari numai pentru export. Am reactivat pieţele traditiţionale în domeniul industriei apărării, cum ar fi Egipt şi Oman. Piaţa civilă de armament din SUA a devenit o piaţă ţintă pentru compania Romarm, pentru că are cerere sporită de armament şi de muniţie. De asemenea, Romarm a participat la procedura de achiziţie publică şi a câştigat licitaţia pentru înzestrarea Ministerului de Interne cu pistoalele Beretta de 9 mm, urmând să construim o fabrică modernă în ţara noastră pentru producerea acestor arme", a declarat Virgil Popescu.

Ministrul de resort a precizat că investiţiile făcute în industria de apărare se ridică în acest an la peste 308 milioane lei, fiind făcute pentru capacitatea de producere a pulberilor şi explozivilor, armelor şi muniţiilor, pentru sistemele de comunicaţii, comandă şi controle, pentru fabricarea tehnicii militare, accesoriilor de protecţie balistică, etc..

El a menţionat că Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a luat măsuri pentru protejarea nucleului de 2000 de salariaţi din industria autohtonă de apărare, pentru care a acordat 100 de milioane de lei.

În privinţa investiţiilor făcute, Virgil Popescu s-a referit şi la programul de modernizare a aparatelor IAR Şoim, program în valoarea de 56 milioane euro derulat cu SC Avioane Craiova SA, menţionând că în acest an, valoarea cumulată a contractelor offset se ridică la 195 milioane euro.

Domnia sa a mai precizat că societatea Romaero reprezintă prima companie din industria naţională de apărare care are un plan de restructurare aprobat şi care a reuşit să plâtească până acum 50 milioane lei din datoria pe care o are către ANAF. Ministrul de resort a arătat că acest lucru a fost posibil prin cooperarea pe care compania Romaero o are atât cu Ministerul Apărării Naţionale, cât şi cu partenerii externi, printre care se numără companiile Raytheon, Boeing şi Lockheed Martin.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Romania a cumpărat armament de 10 miliarde de euro numai în ultimii doi ani de la americani și Virgilache se lauda cu contracte de offset de numai 195 milioane de euro de la înființarea OCATS, deci sub 0,2% și departe rău de acel 10% cat ar trebui sa fie valoarea contractelor de offset.

    Contractele între guverne ocolesc clauza de offset (rachetele Patriot, avioanele F16, corvetele, etc) Romania nu câștigă nimic de pe urma lor, doar decartează sume colosale de bani la imperialialisti.

    Cine pune botul? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro