VIRGIL POPESCU: "2022 a fost anul investiţiilor"

G.D.
Politică / 25 noiembrie 2022

"2022 a fost anul investiţiilor"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, face, astăzi, un bilanţ în domeniul Energiei la un an de guvernare a Cabinetului Ciucă, apreciind că a fost "anul investiţiilor", al căror rezultat se vor vedea în următorii 2-3 ani, relatează News.ro.

"Cabinetul Nicolae-Ionel Ciucă - un an de guvernare! ENERGIE: 2022 a fost anul investiţiilor! Deşi a fost un an plin de provocări alături de prim - ministrul Nicolae Ciucă, de colegii de la Guvern şi echipa de la minister am gestionat criza energetică prin măsuri de protecţie a cetăţenilor şi economiei, dar în acelaşi timp am susţinut şi investiţiile", a transmis, astăzi, ministrul Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, rezultatele acestor investiţii masive vor deveni vizibile în următorii 2 - 3 ani, iar astfel ne vom asigura independenţa şi securitatea energetică.

"Prin Ministerul Energiei au intrat cei mai mulţi bani europeni atraşi până în prezent în acest domeniu - peste 1 miliard de EURO, la care se adaugă cele mai multe ajutoare de stat pentru companii strategice precum CEO, Transelectrica - peste 2 miliarde de EURO. Totodată, am aşezat în linie dreaptă proiectul dezvoltării Centralei Nucleare de la Cernavodă alături de parteneri strategici care să ofere siguranţă şi securitate României. Am stabilit în mod definitiv şi irevocabil parteneriate cu SUA şi state membru NATO pentru dezvoltarea Reactoarelor 3 şi 4. Am obţinut sprijin financiar de peste 3 miliarde dolari pentru Reactoarele 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă de la Statele Unite ale Americii. Şi am făcut ca România să devină prima ţară din Europa în care va fi amplasat un reactor nuclear modular de mici dimensiuni - SMR, în parteneriat cu americanii de la NuScale - încă un parteneriat strategic cu SUA în domeniul nuclear, fiind obţinută finanţarea pentru un studiu pentru stabilirea amplasamentului şi fiind stabilit şi amplasamentul acestuia, la Doiceşti în judeţul Dâmboviţa", a mai transmis ministrul.

Virgil Popescu a preciază că "nu a existat un an de când în România este organizat domeniul energetic cu un minister propriu în care să se fi reuşit mai multe pentru eliminarea dependenţei României faţă de gazul rusesc, fie prin exploatări directe (BSOG în perimetrele de mică adâncime Ana şi Doina), controlul românesc asupra perimetrului Neptun Deep, fie prin cadrul legislativ favorabil investiţiilor, fie prin diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz".

"Am finalizat tranzacţia Romgaz - ExxonMobil pentru a avea control românesc asupra perimetrului Neptun Deep. Decizia Finală de Investiţie (FID) este aşteptată să fie luată în curând. Totodată, am creat cadrul pentru un terminal de lichefiere a gazelor naturale şi un terminal de regazeificare precum şi alte instalaţii şi facilităţi necesare în scopul transportului de gaze din zona caspică în România, prin Memorandumul între compania azeră SOCAR şi Romgaz", a mai afirmat ministrul energiei.

Acesta anunţă că va continua să se concentreze pe implementarea proiectelor de investiţii cu fonduri naţionale, prin PNRR, prin Fondul pentru Modernizare şi alte surse.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. poate , PERSONALE, ale tale , mai ministru esuat...

    1. e asasin economic , nu e esuat deloc

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro