VIRGIL POPESCU: "Am semnat autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale Prunişor-Orşova-Băile Herculane-Jupa"

G.D.
Politică / 12 august

"Am semnat autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale Prunişor-Orşova-Băile Herculane-Jupa"

Autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile Herculane - Jupa, care va fi realizată de Transgaz, a fost semnată astăzi, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-o postare pe Facebook, informează Agerpres.

"O nouă promisiune îndeplinită! Astăzi am semnat autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile Herculane - Jupa (inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecţie catodică şi fibră optică), care va fi realizată de Transgaz. Există şi finanţare pentru asta, inclusiv din Fondul pentru Modernizare. Conducta va trece prin judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin (municipiile Caransebeş & Orşova, plus localităţile Băile Herculane, Topleţ, Mehadia, Cornea, Domaşnea, Căzăneşti, Teregova, Armeniş, Slatina Timiş, Bucoşniţa, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunişor, Husnicioara, Căzăneşti, Siseşti, Ilovăţ, Bâlvăneşti, Godeanu, Balta, Podeni, Cireşu şi Iloviţa)", a scris ministrul Energiei.

Acesta a precizat că în vara anului 2020 a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care proiectul de investiţii "Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile Herculane - Jupa" a fost declarat de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

"Iar astăzi ne apucăm de treabă. Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităţilor din zona de interes a obiectivului, respectiv un număr de aproximativ 15.500 consumatori casnici, 94 instituţii publice (şcoli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) şi aproximativ 113 de agenţi economici în judeţul Mehedinţi precum şi aproximativ 12.000 consumatori casnici, 136 instituţii publice (şcoli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) şi aproximativ 231 de agenţi economici în judeţul Caraş-Severin", a subliniat oficialul de la Energie.

De asemenea, execuţia acestei conducte de transport va genera un impact socio-economic pozitiv prin alimentarea cu gaze naturale a staţiunii turistice Băile Herculane, crearea de noi locuri de muncă pe perioada de construcţie, crearea posibilităţilor de câştiguri suplimentare pentru locuitorii zonei prin atragerea de investitori şi valorificarea superioară a masei lemnoase, ridicarea gradul de confort al locuitorilor, atragerea de venituri suplimentare la bugetul statului şi la bugetele locale.

"Efectele pozitive se vor vedea şi asupra activităţii furnizorilor locali de servicii (de exemplu unităţi de cazare) şi creşterea contribuţiei acestora la veniturile administraţiilor publice locale (pe perioada implementării proiectului) dezvoltarea turismului în zonă, stimularea dezvoltării economiei locale prin asigurarea unei surse de energie nepoluantă, asigurarea unui mediu sănătos prin reducerea gazelor cu efect de seră. Şi după începerea exploatării gazului din Marea Neagră vom consuma gazul românesc, în casele românilor!", a mai scris Virgil Popescu pe pagina de socializare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sa va laudati atunci cand le terminati, nu cand semnati hartiile de emitere a hartiilor.

    Semnalez aici ca orasul Vatra Dornei are nevoie numai de o portiune mica de conducta ,practic peste un deal . E o investitie inceputa si nefinalizata care ar contribui la revitalizarea turismului muribund din zona ! Aceasta conexiune poate fi terminata repede pt ca e o distanta mica si yot orasul ar fi recunoscator .

    1. Transilvania este in plan bruxel sa se desprinda de Romania , dar trebuie sa se desprinda cu autostrazi si conducte de transport de gaze terminate ,adica cu cat mai multi bani luati de la regiunile sarace . intrebati-l pe dancu si pe cei din grupul de la cluj daca nu ma credeti , sau poate va amintiti ce a spus basescu , presedinte al Romaniei : marile puteri si mai ales aliatul strategic au nevoie de tari mici faramitate si slabe economic , sint mai usor de condus .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro