Virgil Popescu anunţă că Elcen a depus proiecte pentru modernizarea a 3 centrale de energie termică în Bucureşti

S.B.
Miscellanea / 26 noiembrie 2020

Virgil Popescu anunţă că Elcen a depus proiecte pentru modernizarea a 3 centrale de energie termică în Bucureşti

Virgil Popescu a anunţat, într-o conferinţă de presă joi, că Elcen a depus proiecte pentru modernizarea centralelor Progresul, CET Vest şi Sud din Capitală, prin Fondul de Modernizare. Ministrul Economiei a adăugat că este vorba de proiecte în valoare de 370 milioane euro, finanţate prin acest Fond, începând cu anul viitor. El a mai spus că vor creşte eficienţa de exploatare şi cea energetică de la 50%, cât este în prezent, la 97-98%. Primarul general Nicuşor Dan a explicat că astfel de acţiuni vor face ca energia electrică şi agentul termic să fie mai ieftine şi vor fi un mare plus pentru reducerea poluării, informează news.ro.

Am avut o discuţie punctuală pe încălzirea municipiului Bucureşti. Am avut o discuţie foarte serioasă şi aplicată împreună cu conducerea Elcen, secretar de stat cu domnul Dan Drăgan care se ocupă de Fondul de Modernizare şi doamna Nicolaescu. Am discutat problema Elcen, problema încălzirii municipiului Bucureşti, problema reţelelor de termoficare primare şi secundare. Evident găsim soluţii la nivelul Ministerului Economiei. Ieri am anunţat într-o conferinţă de presă iminenta ieşire din insolvenţă a companiei deţinute de minister, Elcen. Se va întâmpla acest lucru. Astăzi am discutat la Minister, ne-am uitat pe proiectele depuse pe Fondul de modernizare. Elcen a depus trei proiecte pentru modernizarea şi creşterea randamentului centralelor Progresul, CET Vest şi Sud. Per total vorbim de 370 milioane euro proiecte care vor fi finanţate, prin Fondul de Modernizare, începând cu anul viitor. Vorbim despre o creştere a eficienţei energetice şi o creştere a eficienţei în exploatare de la undeva 50% acum spre 97-98%, după modernizare. Practic vorbim inclusiv de o scădere a preţului la gigacalorie, crescând această eficienţă. Vorbim de echilibrarea sistemului de încălzire în Bucureşti, pentru că în momentul de faţă pompăm din CET Sud ca să ajungem în nordul Bucureştiului. Acolo există un dezechilibru şi avem un alt proiect pe care altă companie a noastră, SAPE, îl face pe amplasamentul vechii termocentrale CET Titan. Acolo vorbim de o investiţie de 58 milioane euro pentru a construi un CET nou, cu acelaşi randament de 50 de megawaţi, şi când vom finaliza acest investiţii putem spune că sistemul de încălzire al municipiului Bucureşti este cu cogenerare de înaltă eficienţă şi asigură securitatea energetică a Bucureştiului, prin producerea de energie electrică, pe inelul Bucureştiului, cât şi securitatea termică, prin asigurarea agentului termic în Capitală", a declarat Virgil Popescu, la finalul întâlnirii de lucru cu premierul Ludovic Orban şi primarul general al Capitalei Nicuşor Dan, şi reprezentanţii ELCEN, pe tema furnizării energiei termice în Bucureşti.

Ministrul Economiei a reamintit de contractul semnat de primarul general privind reabilitarea unei părţi din reţeaua termică.

"Domnul Nicuşor Dan a semnat contractul pentru reabilitarea unei părţi din reţeaua termică. Am spus tot timpul că în paralel cu modernizarea companiilor care produc energia termică şi electrică, trebuie reabilitat şi sistemul. Sunt convins că împreună cu PMB vom reuşi ca în sfârşit, în mandatul 2021-2024 să rezolvăm acest lucru, să nu mai avem probleme cu încălzirea municipiului Bucureşti", a completat Popescu, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro