Virgil Popescu anunţă prelungirea perioadei de depunere a proiectelor pentru cogenerare de înaltă eficienţă în sectorul încălzirii centralizate

S.B.
Miscellanea / 10 august

Virgil Popescu anunţă prelungirea perioadei de depunere a proiectelor pentru cogenerare de înaltă eficienţă în sectorul încălzirii centralizate

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă, miercuri seară, că a fost prelungită perioada de depunere a proiectelor pentru cogenerare de înaltă eficienţă în sectorul încălzirii centralizate, informează news.ro.

"PNRR! IMPORTANT! Perioada de depunere a proiectelor pentru a obţine finanţare pentru sprijinirea investiţiilor în cogenerare de înaltă eficienţă (CHP) în sectorul încălzirii centralizate a fost prelungită până la data de 15 septembrie 2022 ora 17.00", a transmis, miercuri, Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, termenul iniţial era data de 15 august 2022, ora 17.00.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 388.050.000 euro (echivalentul în lei la cursul de 4,9195 lei/euro), compus din 298.500.000 euro fonduri europene asigurate prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă - Componenta C.6 Energie şi fonduri naţionale de 89.550.000 euro prin aplicarea procentului de supracontractare de 30%.

"Proiectele finanţabile în cadrul apelului trebuie să asigure construcţia sau modernizarea unor unităţi de producţie a energiei electrice şi termice în cogenerare de înaltă eficienţă în sectorul încălzirii centralizate, pe gaze, flexibile şi de înaltă eficienţă, cogenerare. Investiţiile trebuie să înlocuiască cel puţin aceeaşi capacitate a unor centrale electrice şi/ sau a unor centrale de producere a energiei termice cu emisii semnificativ mai mari de dioxid de carbon (de exemplu, pe bază de cărbune, lignit sau petrol), astfel ducând la o scădere a emisiilor de GES", a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, prin realizarea acestor proiecte se urmăreşte creşterea cu aproximativ 300 MW a puterii instalate în cogenerare în sistemul încălzirii centralizate.

Solicitanţii eligibili sunt:

Societăţile (întreprinderi mici, mijlocii şi mari) constituite conform prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societăţile republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau conform dispoziţiilor Legii 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, care au ca obiect de activitate producerea energiei electrice şi termice în cogenerare (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în sensul Legii nr. 325/2006.

Unităţi administrativ teritoriale (UAT)/subdiviziunile administrativ-teritoriale, definite prin Legea nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, care produc energie termică în scopul furnizării în reţeaua de transport şi distribuţie pentru asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termică!

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Trebuie judecat totuși!

    Măcar ca e idiot

    Vândut nu e ca nu te vinzi in interior la stat, sau ceva dimilar, numai idiot. 

    Un t.r.adator.

    1. Care trebuia sa fie la puscarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro